Fener 10 milyon $’ı boşu boşuna yaktı

Fener 10 milyon $’ı boşu boşuna yaktı

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Acıbadem’i satma kararı aldı

Fener 10 milyon $’ı boşu boşuna yaktı
16px
24px
01.10.2011 09:22
ABONE OLgoogle

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın iki büyük hissedardan biri olduğu Acıbadem Sağlık’ın satışı için Malezyalı devlet fonunun sahibi olduğu Integrated Healtcare ile ön anlaşma imzaladı.

Futbolda yürütülen şike soruşturmasına tepki olarak geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Spor Kulübü, bayan voleybol takımının sponsoru olan Acıbadem Grubu ile yollarını ayırma kararı almıştı. Bu karar Fenerbahçe’nin 2 yıllık 10 milyon dolarlık gelir kaybına neden olmuştu.

Acıbadem Sağlık tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, başarılı şekilde tamamlanması durumunda, ortak girişimin, Asya-Pasifik Bölgesi’nden Orta Doğu’ya ve Doğu Avrupa’ya uzanan coğrafi koridor dahilinde sağlık sektöründe faaliyet gösteren entegre bir grup olacağı ifade edildi.

Açıklamada, IHH ve Acıbadem’in, karşılıklı detaylı inceleme (due diligence) çalışmalarına ve bağlayıcı ve nihai sözleşmelerin imzalanması amacıyla münhasır olarak görüşmelere önümüzdeki günlerde başlayacağı da kaydedildi. Satışın Acıbadem’in çoğunluk hissesi için olup olmayacağı bilgisi yer almadı.

Acıbadem Sağlık’ın sermayesinde yaklaşık yüzde 92 paya sahip olan Almond Holding, 19 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, elinde tuttuğu bir kısım Acıbadem hissesi için çeşitli yatırımcılarla ön görüşmeler yaptığını duyurmuştu.

Dubai merkezli Abraaj Capital ve Aydınlar ailesinin sahibi olduğu Almond Holding’e satışta Bank of America Merrill Lynch ve Goldman Sachs danışmanlık yapıyor. Abraaj, Almond Holding’deki yüzde 46 hissesini satışa çıkarmıştı. Mehmet Ali Aydınlar ise Acıbadem’deki hisselerini satma konusunda net bir açıklama yapmadı.

Değeri 2.6 milyar TL

Acıbadem’in piyasa değeri hisselerin dünkü kapanış rakamına göre 2.6 milyar TL seviyesinde.

İmzalanan ön anlaşmanın şirket sermayesinin ne kadarı için yapıldığı bilgisi açıklanmasa da geçtiğimiz günlerde Acıbadem hisselerini almaktan vazgeçtiği belirtilen Hintli Fortis Healtcare’ın görüşmeleri çoğunluk hisse için yaptığı ifade edilmişti. Hintli milyarder Malvinder ve Shivinder Singh’nın sahibi olduğu Fortis Healthcare, Ortadoğu’daki siyasi tansiyon ortamında, değerlemeye yönelik endişeler nedeniyle Acıbadem’in alımına yönelik görüşmelerden çekildiğini açıklamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde