Fed tutanakları sonrası dolar 5.32'de

Fed tutanakları sonrası dolar 5.32'de

FOMC üyelerinin, sıkılaşan finansal şartlar ve cansız enflasyon görünümünün ekonomiye etkisini izlerken faiz artırımlarına ara vermeye ikna olduklarına işaret eden tutanaklar sonrası dolar/TL 5.32 seviyesinde yer alıyor.

Fed tutanakları sonrası dolar 5.32'de
16px
24px
21.02.2019 05:10
ABONE OLgoogle

Fed'in politika faizinde değişikliğe gitmediği ocak ayı toplantı tutanakları dün akşam yayımlandı. Tutanaklar sonrası dolar/TL güne 5.32 seviyesinden işlem görüyor.

Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanakları, ABD ekonomisinde büyümeye yönelik riskler konusunda ifade edilen endişelerin faiz artırımlarına ara verilmesini teşvik ettiğini gösterdi.

Dün 5.28-5.33 bandında dalgalanan dolar/TL bugün saat 07:20'de 5.3205'den işlem gördü. Aynı saatte euro/TL 6.0465'de yer aldı. Dolar endeksi ise 96.465 seviyesinde yatay.

Dün, Güney Afrika'nın elektrik üreticisi Eskom'a 69 milyar rand kaynak sağlayacağını açıklamasıyla randda değer kaybı yaşanmış, bunun TL'ye yansımasıyla dolar kuru 5.33 seviyesini test etmişti. 

Piyasalarda izlenen gelişmeler şöyle:

- Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi, Avrupa Birliğinin Türkiye ile üyelik müzakerelerini resmen askıya alması önerisini onayladı.

- İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit anlaşmasını kurtarmak  için Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile bir araya geldi. Görüşmede, İrlanda sınırı konusunda bir ilerleme kaydedilemediği açıklandı.

- Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre İngiltere'de 15 bakan gelecek hafta Avam Kamarası'nda yapılması beklenen oylamada ülkenin 29 Mart'ta Avrupa Birliği'nden bir anlaşma olmadan ayrılmasını durdurma yönünde oy verebilirler.

- Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması konusunda mantıklı bir anlaşmaya varılamaması halinde Brexit müzakerelerinin uzatılmasının daha iyi olacağını söyledi.

- ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin araç ithalatına tarife uygulayıp uygulama kararının Avrupa Birliği ile bir ticaret anlaşmasına varılıp varılamayacağına bağlı olduğunu söyledi.

- Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, Fed'in faizleri biraz daha artırabileceğini ancak bunun kesin olmadığını söyledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde