Fed Başkanı Powell’dan faiz açıklaması!

Fed Başkanı Powell’dan faiz açıklaması!

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, son dönemde açıklanan verilerin "zayıf" olmalarına karşın, ABD ekonomisindeki "güçlü büyümeyi aşağı çekemeyeceğini" vurguladı; ancak, bu duruma karşın Fed'in bundan sonraki faiz kararlarına "sabırlı" yaklaşacağının altını çizdi.

Fed Başkanı Powell’dan faiz açıklaması!
16px
24px
26.02.2019 19:18
ABONE OLgoogle

ABD Senatosu Bankacılık Komisyonu’nda yapacağı konuşmanın dağıtılan metnine göre Powell Fed’in Ocak ayında para politikasına yaklaşımını değiştirdiği yolundaki yaklaşımları teyit etti.

Powell “ters akımlar ve çelişen sinyaller” nedeniyle faiz artırımlarını sürdürme olasılığının azaldığını ve bu durumun olumlu ekonomik görünüm üzerinde belirsizlik yarattığına dikkat çekti.

Konuşma metnine göre Powell, “Mevcut ekonomik koşulları sağlıklı, ekonomik görünümü elverişli buluyoruz” dedi. ABD ekonomisinin bu yıl “güçlü hızda, fakat 2018’e kıyasla bir miktar daha yavaş” büyüyeceğini ve “istihdam piyasasının güçlü” seyredeceğini söyledi.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde