Fazilet Partisi'nin 'Emanetçi' Başkanı Vakıfbank'ın patronu oldu

Fazilet Partisi'nin 'Emanetçi' Başkanı Vakıfbank'ın patronu oldu

Fazilet Partisi’nin “emanetçi” kurucu Genel Başkanı İsmail Alptekin, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı yapıldı.

Fazilet Partisi'nin 'Emanetçi' Başkanı Vakıfbank'ın patronu oldu
16px
24px
16.06.2017 10:34
ABONE OLgoogle

70 yaşındaki eski Başombudsman Nihat Ömeroğlu'nun Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi yapılmasının yankıları sürerken, değişen Vakıfbank yönetiminde de sürpriz yaşandı. Fazilet Partisi'nin “emanetçi” kurucu Genel Başkanı İsmail Alptekin, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı yapıldı.

74 yaşında olan Alptekin, daha önce de aynı bankada düz yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

Asıl mesleği avukatlık olan Alptekin, emekli milletvekili maaşının yanı sıra Vakıfbank'tan da 14 bin 597 lira aylık alacak.

Alptekin, Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi'ne “Emanetçi Genel Başkan” olmuştu. Alptekin, görevini daha sonra Recai Kutan'a devretmiş, AKP'nin kurulmasıyla birlikte de bu partiden milletvekili seçilmişti.

ESKİ VEKİLLE ÜÇ YIL DAHA DEVAM

Vakıfbank yönetiminin bir başka sürpriz ismi ise, AKP Tokat eski Milletvekili Dilek Yüksel oldu. Daha önce bu göreve 1 yıllığına seçilen Yüksel, 3 yıl daha koltuğunu korudu. Yüksel, hem milletvekilliği emekli maaşı hem de 14 bin 597 lira Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyeliği maaşı alacak.

Dilek Yüksel, 23 ve 24'üncü dönemlerde AKP'den Tokat Milletvekili seçildi. 24'üncü dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevini de yürüttü.  

Ali Ekber Ertürk/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde