Favori meslek: Tektil sektöründe makinacılık

Favori meslek: Tektil sektöründe makinacılık

2014 yılının Mayıs-Haziran döneminde 129 bin 65 işverenle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen araştırmada işgücü piyasasında en fazla ihtiyaç duyulan meslekler belirlendi.

Favori meslek: Tektil sektöründe makinacılık
16px
24px
18.11.2014 05:59
ABONE OLgoogle
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından 2014 yılının Mayıs-Haziran döneminde 129 bin 65 işverenle yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen araştırmada işgücü piyasasında en fazla ihtiyaç duyulan meslekler belirlendi.

Buna göre, listenin birinci sırasında 'tekstil sektöründe makineci', ikinci sırasında 'satış elemanı', üçüncü sırasında ise 'beden işçisi' yer alıyor.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada 75 ilde tam sayım, 6 ilde ise örneklem yöntemiyle 2014 yılı Mayıs-Haziran döneminde 10 ve daha fazla kişi istihdam eden 129 bin 65 işyeri ziyaret edilerek gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Araştırma kapsamında işgücü piyasasında en fazla ihtiyaç duyulan meslekler tespit edildi. 2014 yılının ilk 6 ayına ilişkin işgücü piyasası verilerinin derlendiği araştırmaya göre işverenlerin aradığı nitelikte eleman bulamadığını ifade eden Yazıcı, eleman temininde en çok güçlük çekilen meslekler arasında sırayla makineci (tekstil), satış danışmanı, beden işçisi, garson, kaynakçı, şoför, mobilyacı, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve muhasebeci mesleklerinin yer aldığını belirtti.

Yazıcı, çalışma kapsamında Türkiye genelinde 2 bin 94 farklı meslekte 198 bin 582 kişilik açık iş olduğunu belirterek, "Her 5 işverenden birinin açık işi var. İmalat sektöründeki işyerlerinin yüzde 29'unun, İnsan Sağlığı ve Sosyal Hizmetler sektöründeki işyerlerinin yüzde 28'inin, Konaklama ve Yiyecek Hizmet Faaliyetleri sektöründeki işyerlerinin ise yüzde 27'sinin açık işi bulunmaktadır. Eleman temininde güçlük çektiğini belirten işverenlerin buna sebep olarak ilgili meslekte aradığı düzeyde niteliğe ve beceriye sahip eleman bulunamamasını gösteriyor. Biz İŞKUR olarak bu mesleklerde eleman bulamayan tüm işverenlerimizi Kurumumuza bekliyoruz. Gerek mesleki eğitim kurslarımız gerekse de işbaşı eğitim programlarımızla bu açığı kapatmaya hazırız" ifadelerine yer verdi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde