Fatih Terim’e 7.5 milyon TL! Emekçilere yok…

Fatih Terim’e 7.5 milyon TL! Emekçilere yok…

Futboldan çok prim konusu ile hedef tahtasına konulan Ay-Yıldızlı futbolcular içten içe isyanı sürdürüyor.

Fatih Terim’e 7.5 milyon TL! Emekçilere yok…
16px
24px
29.06.2016 06:56
ABONE OLgoogle
Aldıkları primler basına servis edilen ve bir anda oynanan futboldan çok prim konusu ile hedef tahtasına konulan Ay-Yıldızlı futbolcular içten içe isyanı sürdürüyor. Burak Yılmaz’ın prim talebinin kavgayı ateşlediği konuşulurken, perde arkasındaki prim hesaplaşmasının başka boyutlarının da olduğu iddia ediliyor...

EURO 2016’ya şok Hırvatistan yenilgisi ile başlamış, kaybetmekten daha çok, futbolcuların umursamaz tavırlarıyla yıkılmıştık. Umutlarımızın yeşermesi hedefiyle çıktığımız İspanya maçında ise resmen alabora olmuş, sahadan 3-0’lık yenilgiyle ayrılmıştık; ayrıca Arda Turan ile Türk taraftarlar arasındaki yüksek gerilim zirve yapmıştı. İşte bu iki maç sonrasında, Ukrayna ile birlikte şampiyonada gol atamayan iki takımdan biri olan millilerimiz, bir de ‘prim kavgası’yla gündeme oturmuştu.

Öyle ki, Fatih Terim ile futbolcular arasında prim kavgası yaşandığı yazılmış, bir anda hangi futbolcunun hangi maçtan ne kadar prim aldığı bazı kaynaklar tarafından basına servis edilmiş, kalem kalem gazete sütunlarına yansımıştı.

YARIM MİLYON EURO

Sadece EURO 2016’ya katıldığımız için, toplamda yaklaşık yarım milyon Euro’ya yakın prim alan futbolcuların var olduğu ortaya çıkmış ve başarısızlığın faturası tamamen futbolculara kesilmişti. Öyle ki, oynanan kötü futbol bile unutulmuş, futbolcular prim konusuyla hedef tahtasına konulmuştu. Fanatik gazetesi de, milli takım kampında yaşanan prim olaylarını detaylarıyla duyurdu.

TERİM VE KURMAYLARINA 7.5 MİLYON TL PRİM!

Milliler, EURO 2016’ya katıldığı için hatırı sayılır bir rakamın sahibi olmuştu. Bu süreçte Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve yıllardır birlikte çalıştığı kurmaylarının da toplam 7.5 milyon TL prim aldıkları iddia edildi. Fatih Terim, Terim’in profesyonelleri, futbolcular ve sağlık heyeti bu primi almıştı; ancak bu süreçte millilerle beraber tam gün mesai yapan geri hizmetliler (aşçılar, malzemeciler vb), göz ardı edilmişti.

Bazı maçlarda görev almadığı için çok az prim alan Burak Yılmaz’ın talebiyle başlayan ‘prim gerilimi’, hiç prim almayan personelin, kaptan Arda Turan ile konuşarak, kendilerinin de süreç boyunca gece gündüz çalıştıklarını ve az bile olsa prim almayı hak ettiklerini ifade etmesiyle tavan yapıyor.

“HAKLARI VAR HOCAM”

Personele hak veren kaptan Arda Turan, konuyu Fatih Terim ile konuşacağını ve çözüme ulaştıracağını ifade ediyor. Arda; Fatih Terim’e, personelin kendisine geldiğini, prim almadıkları için üzgün olduklarını söylediğini belirtiyor.. Ve “Onların da prim almaya hakları var, öyle değil mi hocam” diyor.

Arda’nın böyle bir taleple kendisine gelmesine şaşıran Terim’in, bu çıkış nedeniyle hayli öfkelendiği, milli takımlar konusundaki idari kararları sadece kendisinin vereceğini söylediği ileri sürüldü. Hatta, “Bu konuya kaptan dahi olsan sen bile müdahale edemezsin” dediği öğrenildi. Fatih Terim’den böylesi bir olumsuz çıkışı hiç beklemeyen Arda ise ortada bir haksızlık olduğu ve personele de prim dağıtılması gerektiği konusunda ısrarcı oldu.

“ÇIK DIŞARI ARDA”

Arda’nın ısrarcı tavrıyla daha da çok sinirlenen Terim’in, Arda’yı odasından dışarı çıkması konusunda uyardığı ve bu esnada hayli sert sözler kullandığı ileri sürüldü. Çek Cumhuriyeti maçına işte bu ortamda çıkan millilerde, elenme sonrasında da gerginliğin sürdüğü, Fatih Terim ile başta Arda Turan olmak üzere birçok futbolcunun arasının halen açık olduğu bildirildi.

DEMİRÖREN BEKLENİYOR

Süreç boyunca kampta bulunan milli takımlardan sorumlu TFF yöneticisi devreye girse ve sorunu çözse, belki de böyle bir konu yüzünden hoca ile futbolcuların arası açılmayacak, daha da kenetlenmiş bir takım izleyecektik. Fakat statü ve yetki karmaşası nedeniyle kafilemiz, saha içinden çok saha dışındaki konularla ilgilendi ve EURO 2016 hayal kırıklığı ile sona erdi. Şimdi gözler TFF ve Başkanı Yıldırım Demirören’de… Her kafadan bir ses çıkıyor ve prim konusu her gün yazılıp çiziliyor. Türk futbol kamuoyu, artık TFF’den bu konularla ilgili resmi bir açıklama bekliyor. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde