Fatih Terim Monaco yolunda

Fatih Terim Monaco yolunda

Fatih Terim, Fransa Ligue 1’in zirveye oynayan ekiplerinden Monaco’nun başına geçmeye hazırlanıyor

Fatih Terim Monaco yolunda
16px
24px
24.04.2014 08:43
ABONE OLgoogle
Kasım ayında Türkiye Futbol Federasyonu ile 2 yılı opsiyonlu 7 yıllık sözleşme imzalayarak Türkiye Futbol Direktörlüğü görevine getirilen Fatih Terim, Fransa Ligue 1’in zirveye oynayan ekiplerinden Monaco’nun başına geçmeye hazırlanıyor
 
Rus milyarder Dmitry Ribolovlev tarafından satın alınmasının ardından çıtayı yükselten Monaco, bu sezona flaş transferlerle girmişti.  Radamel Falcao, João Moutinho, Ricardo Carvalho ve Dimitar Berbatov gibi isimleri kadrosuna katarak şampiyonluk hedefiyle yola çıkan kırmızı-beyazlı ekip, Paris Saint Germain’in gölgesinde kaldı.
 
Ribolovlev’in hayal kırıklığı var 
 
Ligue 1’de Paris ekibinin 7 puan gerisinde 2. basamakta bulunan Monaco’nun şampiyonluğu kazanamamasından ötürü hayal kırıklığı yaşayan Başkan Ribolovlev’in, Teknik Direktör Claudio Ranieri ile yolları ayırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ligin bitimine 4 hafta kala, önümüzdeki sezon Şampiyonlar L  igi’nde mücadele etmesi kesinleşen Monaco’nun daha büyük hedeflere oynayabilecek bir teknik adam arayışı var. 
 
Bu noktada Ribolovlev’in ön planda tuttuğu isim, A Milliler’in Futbol Direktörü Fatih Terim oldu. Önümüzdeki sezon için hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde mutlak başarı isteyen Rus milyarder, Fatih Terim için nabız yokluyor.

Terim ise Monaco’nun teklifine soğuk bakmıyor. Başarılı teknik adam Fiorentina ve Milan tecrübelerinin ardından, Avrupa’da kulüp takımı çalıştırmamıştı. 
 
Terim için biçilmiş kaftan
 
Fatih Terim’in bu süreçte gelen pek çok teklifi geri çevirdiği ve Avrupa’da zirveye oynayan bir takımı tercih etmek istediği biliniyordu. Monaco, kadro kalitesi, maddi imkanlar ve başarı alışkanlığı anlamında Terim için biçilmiş kaftan. Tecrübeli hoca için oluşabilecek tek engel ise milli takım.

Yeni projeler ile birlikte Türk futbolunda altyapılardan başlayarak geniş kapsamlı bir yapılanmaya gitmeyi hedefleyen Terim, bu doğrultuda milli futbol takımından da vazgeçmek istemiyor. Daha önce A Milli Takım ve Galatasaray’ı birlikte çalıştıran Fatih Terim, iki takımı çalıştırma konusunda tecrübe edinmişti. Bu yüzden, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile herhangi bir pürüz oluşması beklenmiyor. “İmparator” önümüzdeki sezon Monaco’nun başında olmaya çok yakın görünüyor.
 Önder Karakaya/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde