Fatih Erdoğan, döviz getiren işler için devretmiş

Fatih Erdoğan, döviz getiren işler için devretmiş

Pasifik İnşaatın sahibi Fatih Erdoğan, hakkındaki iddiaları kabul etti.

Fatih Erdoğan, döviz getiren işler için devretmiş
16px
24px
18.12.2019 07:35
ABONE OLgoogle

Pasifik İnşaat ile birlikte birçok şirketin de sahibi olan AKP milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan, şirketleri ile ilgili gazetemizde peş peşe gündeme getirilen gelişmeleri, gönderdiği açıklamalar ile reddetmeye çalışırken haberlerin doğruluğunu kabul etti.

Pasifik İnşaat’ın avukatları tarafından noter aracılığıyla gönderilen 5 Aralık tarihli açıklamada, Pasifik İnşaat’ın, “Ankara’nın ilk karma kullanımlı projesi olan Next Level Ankara’yı 2013 yılında tamamladığı ve proje içerisindeki Next Level Alışveriş Merkezi’nin işletmesini de üstlendiği” belirtilerek “2018 sonu itibarıyla, esas uzmanlık alanımız olan inşaat faaliyetlerinin yanı sıra yeni ekonomi stratejileri doğrultusunda, ülkemize döviz getiren sektörlere iştirak etme kararı alınmış ve bu çerçevede 2019 yılı haziran ayı itibarıyla Next Level projemizin sadece AVM kısmı Ziraat Bankası’na varlık borç takası yöntemiyle devredilmiştir” denildi. Açıklamada, şu ayrıntıya da yer verildi: Fatih Erdoğan, 412 Milyon borca karşılık AVM'yi Ziraat'le takas etmiş

“İlgili devir işlemi, teknik değerlendirmeler çerçevesinde, tarafların iradeleri doğrultusunda karşılıklı mutabakat ile ve bütün taraflara faydalı olacak şekilde, tüm süreçleriyle şeffaf biçimde neticelenen bir işlemdir.”

Haberlerimizin “haksız ve kötü niyetli kaleme alınarak” yazıldığı öne sürülen açıklamada, “Haber içeriğinde ‘müşterilerin projeye devlet eliyle yönlendirildiği’ şeklinde ifade edilen iddia, ticari hayatın gerçeklerine aykırıdır. Bu iddia, içerik ve mana olarak kabul edilemez” denildi. Kazakistan uyardı! Becerikli Fatih rayları da kaptı! Bu kez Bakû-Tiflis-Kars demiryolu işine el attı

8 AYRI İHALE

Pasifik İnşaat’ın 13 Aralık’ta gönderdiği diğer açıklamada da, Fatih Erdoğan’ın, Melih Gökçek döneminde yoksullara dağıtılacak yardım ihaleleri ile ilgili haberimizdeki konulara değinildi.

Açıklamada, kendilerine ait ORPAŞ Şirketi’nin iddia edildiği gibi 2007’de 180420 kayıt numaralı ihaleye katılmadığı ileri sürülürken gazetemizde yayımladığımız ve şirketin kazandığı belirtilen ve toplam 300 milyon liraya yakın diğer 8 ayrı ihale konusunda herhangi bir bilgiye yer verilmedi.

Açıklamada ayrıca, Asuman Erdoğan’ın ihalelerin kazanıldığı dönemde ORPAŞ A.Ş’nin ortağı olduğu, ancak henüz AKP milletvekili olmadığı da aktarıldı.

Işık Kansu/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde