Fatih Altaylı: Uyuşturucu baronu Zindaşti'nin tahliyesi için eski AK Partili vekil, hakime baskı yapmış

Fatih Altaylı: Uyuşturucu baronu Zindaşti'nin tahliyesi için eski AK Partili vekil, hakime baskı yapmış

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ve 3 adamının tahliye edilmesi için eski AK Partili bir milletvekilinin hakime telkin ve baskıda bulunduğunu iddia etti.

Fatih Altaylı: Uyuşturucu baronu Zindaşti'nin tahliyesi için eski AK Partili vekil, hakime baskı yapmış
16px
24px
01.11.2018 08:33
ABONE OLgoogle

Fatih Altaylı, "Zindaşti skandalı"başlığıyla yayımlanan yazısında uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ve 3 adamının tahliye edilmesine değindi.

Tahliye kararını 'skandal' olarak tanımlayan Altaylı, Hakim ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) soruşturma başlattığını aktardı. Altaylı, yazısının devamında şu iddiaya yer verdi:  Zindaşti ve 3 adamı tahliye edildi! Sırra kadem bastılar

— Ve skandal daha da büyüdü. Hakim ifadesinde şöyle diyordu: “İktidar partisinden eski milletvekili beni sürekli arayarak bu şahsın mutlaka tahliye edilmesi gerektiği yönünde telkinde ve baskıda bulundu. Devletin bu konuda bir duyarlılığı olduğunu belirtti.” Ankara şimdilerde bu olayla çalkalanıyor. Eski milletvekilinin hakimi baskı altına almak için söylediği “Devletin bu konuda bir duyarlılığı” olduğu iddiası tamamen palavra. Bu mesele ile ilgili konuştuğum herkes, ki buna iktidar partisinden önemli isimler de dahil, “Ne devlet duyarlılığı. Mesele tamamen duygusal” diyorlar. "Peki hakime baskı kuran milletvekili kim" diyeceksiniz. Oldukça bilindik bir isim. Hani her kabine değişikliği öncesi “Bu kez bakan olur” denilip de bir türlü olamayan bir milletvekili var ya… O işte. Anayasa işlerinden, bu işlere geçmiş olmalı.

'GALİBA DEVLET BEY, ARTIK SİYASETİN GELDİĞİ NOKTAYLA DALGA GEÇİYOR'

Daha sonra MHP kaynaklarına dayandırılan 'aday' açıklamalarını değerlendiren Altaylı, "Milliyetçe Hareket Partisi'ne çok teşekkür ediyorum. Tabii kendi adıma. Sıkıcı hale gelen, renksizleşen Türkiye siyasetini renkli ve neşeli bir hale getirdikleri için" ifadesini kullandı.

Altaylı, şöyle devam etti:

— Ortalık epey bir şenlendi. Sonra "İstanbul için sürprizimiz var" dediler. Herkes meraklandı. Ben "Acaba Kadir Topbaş mı" diye içimden geçirirken dün sürpriz isim sızdırıldı. Bedrettin Dalan. İyisiyle kötüsüyle İstanbul'un çehresini değiştiren bir Başkan olan Dalan, ANAP'ın erimesinden dolayı İstanbul'da sürpriz bir yenilgi ile Başkanlığa veda etmiş, seçimi Sözen'e karşı kaybetmişti. Üzerinden neredeyse 30 sene geçti ve 76 yaşındaki Dalan'ın adaylığını gündeme getirdi MHP. Başta Dalan olmak üzere hepimizi güldürdü. Galiba Devlet Bey, artık siyasetin geldiği noktayla dalga geçiyor. "Öyle olmaz böyle olur" diyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde