Fatih Aktaş'a dokunan yanıyor: ikinci ‘İnan’ vakası

Fatih Aktaş'a dokunan yanıyor: ikinci ‘İnan’ vakası

Bank Asya'yı kurtarmak için 120 milyon TL toplayan Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'a dokunan yanıyor.

Fatih Aktaş'a dokunan yanıyor: ikinci ‘İnan’ vakası
16px
24px
20.08.2016 05:12
ABONE OLgoogle
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 17-25 Aralık'taki operasyonundan sonra Bank Asya'yı kurtarmak için 120 milyon TL toplayan Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'a dokunan yanıyor. Önceki gün Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, dün de Aktaş ile ticari ilişkisi olduğu gerekçesiyle İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan gözaltına alındı.

YURTDIŞINA KAÇACAKTI

Edinilen bilgilere göre, tefeci mantığıyla çalışan Aktaş'ın Serdar İnan'ın Esenyurt'ta inşa ettiği Terrace Mix projesinde 50'nin üzerinde konutu olduğu öğrenildi Fatih Aktaş'ın işlemlerini, bir süredir şirketinde çalışan Ali Rıza Kuzgun ve Ömer Kuzgun'un üzerinden yaptırdığı iddia ediliyor.

Bir yıldır elinde bulunan çok sayıdaki konutu satmaya çalışan Aktaş'ın amacının nakde geçip yurtdışına kaçmak olduğu öğrenildi. Serdar İnan'ın kardeşi Murat İnan, "İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Akfa Holding ve bünyesindeki şirketlere soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma kapsamında Serdar İnan'ın ifadesi alınacak" dedi.

DEMOKRASİ NÖBETİ TUTTU

Serdar İnan, FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından demokrasi nöbeti tutan halka destek olmak amacıyla her gün ücretsiz yemek dağıtmıştı. İnan, 15 Temmuz gecesinden itibaren nöbet tuttuklarını belirterek, "Her akşam iki bin kişiye yemek dağıtıyoruz" demişti.

Seda Tabak/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde