Fast food sektöründe neler oluyor? Sbarro da küçülüyor... Restoran sayısı 90'dan 70'e düşmüş

Fast food sektöründe neler oluyor? Sbarro da küçülüyor... Restoran sayısı 90'dan 70'e düşmüş

TAB Gıda, Sbarro için küçülme stratejisi izliyormuş.

Fast food sektöründe neler oluyor? Sbarro da küçülüyor... Restoran sayısı 90'dan 70'e düşmüş
16px
24px
05.07.2019 16:06
ABONE OLgoogle

Erhan ve Korhan Kurdoğlu kardeşlere ait TAB Gıda’nın hızlı servis sektöründeki faaliyetleri, 1995’te Burger King’in master franchisee haklarını alarak Türkiye’ye getirmesiyle başladı. 2007’de İtalyan pizza markası Sbarro’yu bünyesine katarak büyümesini sürdürdü. Yine 2007’de Popeyes listeye eklendi. Halen Arby’s, Usta Döner, Döner Stop gibi fast food zincirlerinin sahibi. AVM’lerde caddelerde fastfood yemek kültürünün liderliğini yapıyor.

Arkadaşımız Çiğdem Yücesoy Subaşı’nın öğrendiğine göre, TAB Gıda, Sbarro için küçülme stratejisi izliyormuş. Birkaç yıl önce 90’dan fazla olan Sbarro restoranı sayısı 70’in altına düşmüş.  

Kulislerde konuşulanlara göre grup sadece çok etkin noktalarda kalarak geri kalan restoranları kapatacakmış. Geçen ay İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki Sbarro restoranı da bu strateji doğrultusunda kapatılarak yerine Popeyes açılmış.

Grup, Sbarro’yu Türkiye’ye getirdikten sonra hızla büyütmüştü. Napoli’den New York’a göç eden Carmela ve Gennaro Sbarro kardeşler tarafından ABD’de markalaşan Sbarro 2014’te iflasla karşı karşıya kalmış ancak buna rağmen Türkiye operasyonu büyümeye devam etmişti. Halen dünyada 33 ülkede binden fazla noktada hizmet veren markayı TAB Gıda, 2007’de Türkiye’ye getirmişti. Kulislerde grubun Sbarro restoranlarının sayısını 20’ye kadar düşüreceği konuşuluyor. Bu restoranların yerine yeni marka olan Usta Pideci açılacakmış ve bu markada büyüme stratejisine öncelik verilecekmiş.

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde