Faruk Süren: Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Tarihten ders almıyoruz

Faruk Süren: Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Tarihten ders almıyoruz

Galatasaray'ın efsane başkanlarından Faruk Süren, Mustafa Cengiz yönetiminin idari yönden ibra edilmemesi üzerine değerlendirmede bulundu.

Faruk Süren: Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Tarihten ders almıyoruz
16px
24px
24.03.2019 07:42
ABONE OLgoogle

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Faruk Süren, yıllık olağan genel kurul toplantısında idari açıdan ibra edilmeyen başkan Mustafa Cengiz'in süreci iyi okuyamadığını söyledi.

TRT Spor'a konuşan Süren, “Baştan sona çok gergin bir hava vardı. 42 kişi konuştu, 42 kişinin 40'ı başkanın aleyhinde konuştu. Başkanın böyle bir şeyi sezmesi lazımdı. Kötü oldu. Yine bir seçime gidilecek. İbra olmamak hoş bir şey değil. Ben Mustafa Cengiz ile özel görüştüm. Bundan sonra seçim sürecine gireceğiz. Şampiyonluğa giderken seçim sürecine girmek olumsuz etkileyebilir. Hocamızı etkileyebilir belki. Hocayı etkilerse takımı da etkiler. Şu anda bir başkan adayı yok. Kimse böyle bir şey beklemiyordu. Başkan'ın bu süreci iyi idare etmesi gerekiyordu.” ifadelerini kullandı. Galatasaray’da yönetim idari yönden ibra edilmedi: 30 gün içinde seçim kararı

Sarı-kırmızılı kulübün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen yıllık olağan mali genel kurul toplantısında Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim kurulu mali açıdan ibra edilirken, idari açıdan ibra kararı çıkmadı.

Mustafa Cengiz seçimde aday olamayacak!Galatasaray`da Genel Kurul tarafından yönetsel olarak ibra edilmeyen Mustafa Cengiz yönetimi, yapılacak seçimde aday olamayacak.İlgili Haberi Oku

“MUSTAFA BAŞKANIN HAVAYI SEZMESİ GEREKİYORDU”

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, yaptığı açıklamada, “Bu aşamada Mustafa başkanın havayı sezmesi gerekiyordu. Ona göre hareket etmeliydi. Oylamanın yapılmasına ısrar etti. Yapıldı ve aleyhine tecelli etti. Şimdi bir seçim süreci olacak. Şampiyonluğa giderken yönetsel belirsizlik olacak. İnşallah Fatih hoca bundan etkilenmez.” diye konuştu.

“TARİHTEN DERS ALMIYORUZ GALİBA”

Süren, 2011’de idari bakımdam ibra edilmemesinin ardından yargıda aklanan eski başkanlardan Adnan Polat ile ilgili Yargıtay kararının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

“Tüzüğümüz açık. Yargıtay’ın kararı genel anlamda bir karar. Yargıtay’a göre bir tane ibra vardır. ‘İdari ve mali ibra beraber yapılır.’ diyor. Kanun, ‘Bunu ikiye bölemezsin.’ demiyor. Tüzüğümüz kanuna aykırı bir şey yapmıyor. İbrayı kaldırmayıp, ikiye ayırıyor. Madde de ‘Herhangi bir şekilde ibra edilmezse 30 gün içinde seçime gidilecektir.’ diyor.”

Adnan Polat ile Mustafa Cengiz’in ibra edilmemeleri arasında benzerlik olup olmadığının sorulması üzerine Süren, “Tarihten ders almıyoruz galiba. Galatasaray açısından hoş değil.” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde