Farmovizyon 24 Bin Eczacıya Kapalarını Açtı

Farmovizyon 24 Bin Eczacıya Kapalarını Açtı

Türkiye'de eczacı birlikleri tarafından oluşturulan tek fuar olarak öne çıkan ve etkinlikleriyle diğer fuarlardan ayrılan Farmavizyon Eczacılık Fuarı, CNR Expo İstanbul'da kapılarını açtı.

Farmovizyon 24 Bin Eczacıya Kapalarını Açtı
16px
24px
08.04.2011 14:56
ABONE OLgoogle

CNR Ekspo Fuarkcılık A.Ş, (TEB) Türk Eczacıları Birliği ve TEKB (Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği) işbirliğinde düzenlenen Farmavizyon 2011, sektör devlerinin yanı sıra 24 bin eczacı ve geleceğin eczacılarına ev sahipliği yapmak üzere dün kapılarını açtı.
 
Açılış törenine, CNR Holding Fuarcılık Grup Başkanı Ali Bulut, TEKB Yonetim Kurulu Başkanı Abdullah Özyiğit, TEB Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Çolak ve SECOF (Avrupa Eczacı Kooperatifleri Topluluğu) Yönetim Kurulu Başkanı Vecihi Özerdemli katıldı.
 
Fuar yüzde 30 büyüdü

CNR Holding Fuarcılık Grup Başkanı Ali Bulut yaptığı konuşmada ilacın yaşamın vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldiğini belirterek fuar hakkında bilgiler verdi. Bulut, Farmavizyon Eczacılık Fuarı'nın  katılımcı ve m2 bazında yüzde 30 büyüme gösterdiğini ifade ederek, fuarcılık alanında görülen genel büyümenin fuara da yansıdığını söyledi.

TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özyiğit de ilaç-eczacılık alanının verimli hale getirilmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirterek son yıllarda, eczanelerin iş yükünün 3 kat arttığını belirtti. Özyiğit  buna karşın karlılık oranlarının düştüğünü ifade etti.

TEB Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Çolak ise önümüzdeki dönemde eczacılık alanında ilaç hizmetinin aksamadan ve yaygın bir biçimde sürdürülmesini sağlayacak politikaların hayata geçirilmesi ve buna yönelik gerekli önlemlerin alınmasını istedi.
 
Fuar hakkında…
 
Yüzde 30 büyümeyle onuncu kez kapılarını açan Farmavizyon Eczacılık Fuarı, bu yıl 15 bin metrekarelik alanda 200'e yakın firmayı ağırlıyor. Geçen yıla oranla katılımcı firma sayısında yüzde 13'lük artış gözlenen fuarda, medikal firma sayısındaki yüzde 90'lık artış dikkat çekiyor. Bu yıl sayısı 30 bini geçmesi beklenen ziyaretçiler, fuarın devam edeceği üç gün boyunca sağlıkla ilgili konuların yanı sıra edebiyat, ekonomi ve kültürel konuların da işleneceği etkinlikle ve seminerlere ücretsiz katılabilecek.
 
Çeşitli üniversitelerin katılımıyla düzenlenecek olan “Öğrenci Platformu”yla da eczacılık mesleğine ışık tutan ve aynı zamanda eczacılık fakültesi mezunlarını da buluşturan Farmavizyon 2011,  8 – 10 Nisan tarihleri arasında CNR Expo İstanbul'da 10.00 – 19.00 saatleri aralığında ziyaret edilebilecek.
 
Fotoğraftakiler: Soldan sağa, CNR Holding Fuarcılık Grup Başkanı Ali Bulut, SECOF Yönetim Kurulu Başkanı Vecihi Özerdemli, TEB Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Çolak, TEKB Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özyiğit ve AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde