Farklı bir girişimcilik programı: Girişim Savaşçısı

Farklı bir girişimcilik programı: Girişim Savaşçısı

Dijital araçların ve robot teknolojilerinin yaygınlaşması girişimciliği tüm dünyada ve Türkiye’de kırbaçlamaya devam ediyor.

Farklı bir girişimcilik programı: Girişim Savaşçısı
16px
24px
24.01.2014 08:42
ABONE OLgoogle

Dijital araçların ve robot teknolojilerinin yaygınlaşması girişimciliği tüm dünyada ve Türkiye’de kırbaçlamaya devam ediyor. Bu konudaki en yaygın ihtiyaç ise kişileri girişimci olabilmeleri için sıfırdan alan ve yetiştiren, onlara gerekli kişilik özelliklerini ve teknik bilgiyi bir arada kazandıran, sonrasında da onları yalnız bırakmayan farklı bir eğitim programı. Sarpaş Grubu tarafından 2013 yılında hayata geçirilen Girişim Savaşçısı Programı kişilere girişimcilik alanında öncesinde özel bir ihtisas eğitimi sunuyor ve sonrasında da onları asla yalnız bırakmıyor.

Programa katılmak isteyenler öncesinde site üzerinden detaylı bir başvuru formu dolduruyorlar. Ardından formları uzmanlarca incelenen girişimcilerden uygun bulunanlar özel bir mülakata davet ediliyorlar. Burada bir klinik psikolog ve girişimci mentoru ile mülakat gerçekleştiren adaylara hemen akabinde iki tane de kişilik envanteri testi uygulanıyor. Bu değerlendirme süreçlerinin ortalamasından 70 puan ve üzeri alan adaylar programa davet ediliyorlar.  

Girişim Savaşçısı aslında bir yıl süreli bir program. Ancak programın ilk 2 ayı özel ihtisas eğitimi ile geçiyor. Bu eğitim süreci içerisinde seçilerek programa alınmış olan adaylara güçlü ve etkin birer seri girişimci olabilmeleri için gerekli kişilik özelliklerinin ve teknik becerilerin kazandırılması hedefleniyor.

Bu bağlamda program esnasında bir SAT Komandosu, bir Samurai, bir Psikolog ve eski bir Bakan ile uygulamalı çalışma ve egzersizler gerçekleştiren adaylar özgüvenlerini yükseltiyor, potansiyellerini genişletiyor, mücadele becerilerini iyileştiriyor ve dayanıklılıklarını artırıyorlar. Bu süreçte girişimciler bir algı değişimi yaşıyor ve alternatif üretmeden odaklanma becerilerini güçlendirmeyi öğreniyorlar.

Sonrasında ise süreç pazar araştırması, web sitesi kurma, kurumsal kimlik oluşturma, sosyal medya yönetimi ve dijital pazarlama, davranış bilimleri ve fotografik hafıza teknikleri gibi teknik eğitimlerle devam ediyor. Bu eğitimlerde kişiye bir topluluk içerisinde nasıl etki bırakacağından, kurduğu işi internette nasıl duyuracağına kadar her konu eksiksiz ve uygulamalı olarak öğretiliyor.

Özel ihtisas eğitiminden kendi işini kurmuş ve birer seri girişimciye dönüşmüş olarak çıkan Savaşçıları bu kez de 10 ay süreli özel bir danışmanlık süreci bekliyor. Bu süreçte profesyonel koçluk hizmeti almaya başlayan Savaşçıların hem eğitimde kurdukları işleri büyütülüyor, hem de yeni projeleri hayata geçirmeleri sağlanıyor. Ayrıca yine bu süreçte tüm Savaşçılar programın destekçisi olan çok sayıdaki kuruluştan farklı tipteki yardımları da almaya devam ediyor. Şu an için bu programı destekleyen 10 kuruluş var ve yenileri de eklenmeye devam ediyor.

Burada amaçlanan, Türkiye’de girişimcilere çok sayıdaki kuruluş tarafından sunulan her türlü desteği tek çatı altında toplamak ve girişimcileri bu desteklerden de faydalandırmak.
Sonuç olarak bir girişimci, işe başlarken bilmesi gereken her şeyi Girişim Savaşçısı özel ihtisas eğitiminde öğrenebiliyor ve sonrasındaki danışmanlık desteği ile yapacağı hataların adedini de minimuma indirebiliyor. Zaten sorun da bu değil mi? Girişimci ruhu olan insanların neyi nasıl yapacağını bilememesi.

Eğer siz de “Ben de girişimci olabilirim, ama nereden başlayacağımı bilemiyorum” diyorsanız ya da ciddi hatalar sonucunda zaman ve para kaybı yaşamaktan çekiniyorsanız Girişim Savaşçısı’nın internet sitesi www.girisimsavascisi.org‘dan başvuru formunu doldurabilirsiniz.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde