Faizin kralı İslami bankacılığa giriyor

Faizin kralı İslami bankacılığa giriyor

Ünlü spekülatör Mobius, İslami bankacılığa giriyor. Ay sonuna kadar kuracağı Shariah Fonu ile faizsiz ürünler çıkaracak

Faizin kralı İslami bankacılığa giriyor
16px
24px
20.03.2013 08:02
ABONE OLgoogle

İslami bankacılıkta yükselen trend gelişmekte olan ülkelere odaklanan ünlü spekülatör Mark Mobius'u da çekti. Mobius İslami finans alanında yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bu ay sonu şirketi Templeton'a bağlı Shariah Asya Büyüme Fonu'nu kurmaya hazırlanan ünlü spekülatör, İslami finans ürünleri çıkaracak.

5 MİLYON $'la BAŞLAYACAK

Yeni fonu için ilk etapta 5 milyon dolar ayıran Mobius, bu alanda önümüzdeki birkaç yılda ciddi bir büyüme potansiyeli olduğunu belirtti. "Bence sukuk'un potansiyeli inanılmaz" diyen Mark Mobius kurduğu fonun yüz milyonlarca dolara yükselebileceğini de vurguladı. Mobius "Eğer bu kadar büyük parayı ele geçiremezsek büyük hayal kırıklığına uğrarım" dedi.

1980'lerde gelişmekte olan ülkelere yatırım yapmaya başladığında dünyada sadece iki firmanın bu alanı görebildiğini de hatırlatan Mobius, şu anda yüzlerce firmanın gelişmekte olan ülkelere para akıttığını aktardı. Ünlü spekülatör daha önce Malezya'dan banka, kon ut, sağlık sektörü ve tüketici hisseleri alacağını açıklamıştı.

EMTİA VE PETROL ŞİRKETLERİNE ODAKLANACAK

Templeton'a bağlı olacak Shariah Asya Büyüme Fonu emtia bağlantılı yatırımlara odaklanacak. Özellikle petrol şirketlerini hedef alacak olan fon, perakende ve bireysel bankacılık alanına da yatırım yapacak.

Barış Ergin/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde