Faiz haram dedi, 80 kilo altınla ABD'ye kaçtı

Faiz haram dedi, 80 kilo altınla ABD'ye kaçtı

Kemeraltı Çarşısı’ndaki Baysal Kuyumculuk’un sahiplerinin, faizi haram sayan yatırımcıların kendilerine emanet ettiği yaklaşık 80 kilogramlık altınla ortadan kaybolduğu öne sürüldü.

Faiz haram dedi, 80 kilo altınla ABD'ye kaçtı
16px
24px
26.04.2012 13:30
ABONE OLgoogle

İZMİR’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki Baysal Kuyumculuk’un sahiplerinin, faizi haram sayan yatırımcıların kendilerine emanet ettiği yaklaşık 80 kilogramlık altınla ortadan kaybolduğu öne sürüldü. Baysal Kuyumculuk’a altınlarını emanet edenlerden bazıları, karakola ve savcılığa başvurdu.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnafın en güvendiği kuyumcu firmalarından biri olan Baysal Kuyumculuk’un kepenk indirmesi bomba etkisi yarattı.

Faizi haram saydıkları için paralarını bankaya yatırmayıp altın alarak işyeri sahibi Ramazan Baysal’a teslim eden çok sayıda kişi, Kemeraltı Polis Merkezi’ne ve savcılığa başvurdu.

Yıllardır çarşıda çocukları Levent Baysal ve kızı Sevda Baysal’la birlikte kuyumculuk yapan Ramazan Baysal’ın ailesi ile birlikte İzmir’deki tüm mal varlığını satıp, Amerika’da yaşayan oğlunun yanına gittiği öne sürüldü. Mağdurlar arasında, iki daire parası değerindeki altınını kaptıran bir din görevlisinin de bulunduğu öğrenildi. Parası kaptıranlardan bazılarının üzüntüden sağlıklarının bozulduğu, umutla Baysal ailesinin geri dönmesini bekleyenlerin de olduğu belirtildi.

İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Yılmaz Uça, kendilerini ulaşan bilgilere göre Baysal Ailesi’nin 80 kilogram altınla ortadan kaybolduğunu söyledi. Uça, "Bizlere resmi değil ama sözlü şikayetler geliyor. Banka faizlerinin düşük olması nedeniyle insanlar ellerindeki altınları hem korumak hem de getirisi olması için vermişler. Fakat verdikleri altınlarına karşı ellerinde hiçbir belge yok" dedi. 

Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde