Faik Yavuz'a şok hapis cezası

Faik Yavuz'a şok hapis cezası

Kurban yolsuzluğuna ceza yağdı. Ceza alanlardan birisi de kurbanların kesimini yapan et firması sahibi TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz.

Faik Yavuz'a şok hapis cezası
16px
24px
03.04.2013 11:57
ABONE OLgoogle

Kurban yolsuzluğuna ceza yağdı. Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz'e 2.5 yıl, Mehmetçik Vakfı eski Genel Müdürü Salih Güloğlu ve LÖSEV Başkanı Üstün Ezer 5'er yıl hapis cezası verildi. 

Mahkeme, "güveni kötüye kullanmak" suçundan Mehmetçik Vakfı eski Genel Müdürü Salih Güloğlu ve LÖSEV Başkanı Üstün Ezer'i 5'er yıl hapis ve 50'şer bin lira para cezasına mahkum etti.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz'i de aynı suçtan 2 yıl 6 ay hapis ve 25 bin lira para cezasına mahkum eden mahkeme, Cengiz'in, işlediği sabit olmadığı gerekçesiyle "özel belgede sahtecilik" ve "sahte özel belgeyi bilerek kullanma" suçlarından beraatine karar verdi.

FAİZK YAVUZ'A 9 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme, kurbanların kesimini yapan et firması sahibi TOBB Başkan Yardımcısı Faik Yavuz'a da "rüşvet", "dolandırıcılık" ve "suç örgütüne yardım" suçlarından 9 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verdi.

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu THK yöneticileri ise  beraat etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde