Faik Bey kendi dönemini unuttu

Faik Bey kendi dönemini unuttu

CHP Genel Saymanı Faik Öztrak’ın, ‘IMF raporu hükümet baskısıyla açıklanmıyor’ şeklindeki iddiası ters tepti.

Faik Bey kendi dönemini unuttu
16px
24px
05.08.2010 08:54
ABONE OLgoogle

HP Genel Saymanı Faik Öztrak’ın, ‘IMF raporu hükümet baskısıyla açıklanmıyor’ şeklindeki iddiası ters tepti. Öztrak’ın döneminde raporların 8 ay sonra açıklandığı ortaya çıktı

Yerli ve yabancı yatırımcıların merakla beklediği, IMF’nin 4. madde kapsamında hazırladığı Türkiye raporu, İcra Direktörler Kurulu’nda 30 Temmuz tarihinde görüşülerek onaylandı. Raporun özeti, 31 Temmuz tarihinde, IMF tarafından kamuoyuna açıklandı. Bu açıklamanın ardından, raporun tamamının hükümetin baskısı nedeniyle açıklanmadığı tartışması başladı.

İddiayı ilk olarak Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel gündeme getirdi. Halen bir gazetede köşe yazarlığı yapan Erçel, IMF’nin Türkiye raporunun eklerini hükümetin talebi üzerine açıklamamış olabileceğini dile getirdi. Erçel’in iddiasının ardından Kemal Derviş döneminde Hazine Müsteşarlığı görevini üstlenmiş olan CHP Genel Saymanı Faik Öztrak, IMF’nin son raporunun açıklanmasının hükümet tarafından engellendiğini öne sürerek, raporun açıklanmasını istedi. Erçel ve Öztrak’ın, IMF raporuna ilişkin iddialarını değerlendiren ekonomi yönetimi, raporun açıklanmaması konusunda IMF’den talepte bulunulmasının söz konusu olmadığını bildirdiler.

ÖZTRAK SÜRECİ BİLİYOR

Bu kapsamda hazırlanan IMF raporlarının eklerinde, onaydan sonra da bazı değişiklikler yapıldığına dikkat çeken bürokratlar, dolayısıyla raporun tamamının açıklanmasının zaman aldığını vurguladılar. Öztrak ve Erçel’in raporların nasıl hazırlandığını ve ne zaman açıklandığını en iyi bilen kişilerin başında geldiğini hatırlatan ekonomi yönetimi, Öztrak’ın Hazine Müsteşarlığı döneminde bazı IMF raporlarının onaydan 8 ay sonra açıklandığını kaydettiler.

Hüseyin Özay/Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde