Fadıl Akgündüz şimdi de AVM için para toplayacak

Fadıl Akgündüz şimdi de AVM için para toplayacak

“Yüksek kâr” vaadiyle para topladığı projelerinde kendine güvenenleri zarar ettiren Fadıl Akgündüz’de proje bitmiyor.

Fadıl Akgündüz şimdi de AVM için para toplayacak
16px
24px
25.11.2014 06:28
ABONE OLgoogle
“Yüksek kâr” vaadiyle para topladığı projelerinde kendine güvenenleri zarar ettiren Fadıl Akgündüz’de proje bitmiyor. Yerli otomobili kâğıt üzerinde kalan, Caprice Gold Oteli projesi yarım kalan, Maldivler’de otel projesi hayal olan Fadıl Akgündüz; şimdi de “yüksek kârlı AVM” vaadiyle halktan para toplama peşinde.

Kâğıt üzerinde kalan projeler ve arkasında bıraktığı mağdurlar ordusuyla ismi özdeşleşen Fadıl Akgündüz’ün skandallarına gün geçmiyor ki bir yenisi eklenmesin. Ne yerli otomobili ne de Caprice Gold Bayrampaşa ve Maldivler otel projelerini hayata geçirebilen Fadıl Akgündüz, şimdi de “yüksek kârlı AVM kurmak!” için kolları sıvadı.

Gurbetçilerden topladığı 650 milyon Alman Markı’nı (350 milyon Euro) batırdıktan sonra dolandırıcılıktan 1,5 yıl hapis yatan Akgündüz, son olarak Caprice Gold projesini de yarım bırakarak müşterilerine 8 aydır kira ödemesi yapmıyor. Her projesinde kendine güvenenleri maddi zarara uğratan Akgündüz’ün son projesinin 9 bin metrekarelik AVM olduğu öğrenildi.

İmza Pazarlama (İMPA) ismini verdiği market kurma iddiasındaki Akgündüz, daha önce piyasadan para toplarken yaptığı gibi yine “yüksek kâr” vurgusu yaparak perakende zinciri kuracağını ileri sürüyor. Distribütörlükler dağıtarak zinciri genişletmeyi vaat ediyor. İlk etapta 700 şubeli bir zincirden söz eden Akgündüz’ün bu şubeleri distribütörlük yoluyla satarak yine piyasadan para toplayacağı ifade ediliyor.

Daha önceki “yüksek kâr” vaatlerini tutmayıp para topladığı kişileri mağdur eden ‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz yine “yüksek kâr” vaat ediyor ve yine distribütörlük satışı adı altında para toplama faaliyetinde. Her defasında para toplayacağı kişileri bulan ancak vaatlerinin tutmayan Fadıl Akgündüz’ün İMPA projesine para yatıran olup olmayacağı merak ediliyor. İlk şubesi 6 ay içinde açılması planlanan yüksek kâr vaatli projenin önceki projelerde olduğu gibi yeni mağdurlar oluşmasına yol açabileceği belirtiliyor.

Proje bilgilerinin paylaşıldığı internet sayfasında projenin maketi de yer aldı. Sayfada ise projeye yönelik şu ifadeler yer alıyor: “Hipermarket projesiyle güvene dayalı (önce satalım sonra yapalım) ticari modeli değil (zaten şartlar da buna müsait değil), günlük hızlı perakende satış ciroları ve günlük yüksek kâr modeliyle, modern Müslüman işadamımız engelleri aşmak için geceli gündüzlü çabalıyor.”

Sayfaya yorum yapan Akgündüz mağdurları ise yeni projeye tepki göstererek bu projenin yeni mağdurlar oluşturmak için ortaya çıkartıldığını düşünüyor. 8 aydır kirasını alamayan Caprice Gold mağdurlarının yaptığı yorumlardan bazıları şöyle: “Bu adamın bitirdiği bir tane proje var mı? Her şeyi üçkağıtçılık. Bu saatten sonra bu adama 1 lira bile veren olmaz.” “Hikâye çok acıklı ama milletin gözü açıldı artık. Yalan konuşan Müslüman sömürücüye zerre güven yok artık.” “Adam üstün nitelikli dolandırıcı, her gün yeni bir ev sattı, araba sattı, tatil sattı, otel sattı, şimdi de market ama en çok ona güvenen insanları sattı.” “Adam 8 aydır binlerce kişiyi mağdur etmiş. (Geçmişi hiç yazmaya gerek yok) Bu yeni organizasyonu da yine aynı taktikle yapar. Jetpacılara üste para verdirip Caprice Gold sattı. Şimdi Goldculara da üste para verin İMPA satalım der. Mağdurların her dönem ismi değişiyor. Jetpacılar oldu Goldcu, Maldivciler ve Goldcular da olur İmpacı. Artık uyanalım!”

Caprice Gold Oteli’nden 1 milyar liraya yakın tutarda devremülk satan Fadıl Akgündüz’ün bu parayı nereye harcadığı ise hâlâ sır. 8 aydır kira borçlarını ödeyemeyen Akgündüz’ün yakın çevresine Caprice Gold’u 24 aydan önce bitiremeyeceğini ve bu yüzden insanların karşısına çıkamadığını söylediği ileri sürülüyor. Akgündüz mağdurları ise son olarak Caprice Gold önünde eylem düzenledi. Yapılan eyleme katılan 66 yaşındaki Emine Küçükler, tek geçim kaynağı olan kira getirili dairesini satarak bu projeye yatırım yaptığını dile getirerek şunları söyledi: “Bu Fadıl Akgündüz 8 aydır kiramızı ödemiyor. Perişan oldum. Rezil oldum.” Birçok mağdur tüm mal varlığını, evini, arabasını Akgündüz’e kaptırdığını ifade ederken, bazı mağdurlar bu yüzden ailevi sorunlar yaşadığını dile getiriyor.

Abdülkadir Cembekli/Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde