Facebook’un patronu: I am CEO, bitch*

Facebook’un patronu: I am CEO, bitch*

Facebook'un sahibi Zuckerberg'in kartvizitinde “I'm CEO, bitch-Ben CEO'yum o... çocuğu” yazdığı belirtildi.

Facebook’un patronu: I am CEO, bitch*
16px
24px
24.10.2009 19:23
ABONE OLgoogle

CNN Money'nin araştırmasına göre, listenin ilk beşinde 14 milyar dolar kişisel malvarlığına sahip Google kurucuları Sergey Brin ve Larry Page, Facebook'un yaratıcısı Mark Zuckerberg, medya devi James Murdoch, Hintli Çelik Kralı'nın oğlu Aditya Mittal ve twitter.com'un kurucuları Biz Stone ve Evan Williams yer aldı.

Google'ın patronları: Hazırlanan araştırmaya göre, Google'ın kurucuları Sergey Brin ve Larry Page 36 yaşında. Her ikisi de master derecesine sahip. 14 milyar dolar kişisel servetleri olan ikili için bu yıl çok zor geçti. Araştırmada, Brin ve Page'in gizlilik ve telif hakkı sorunları, tekelcilik karşıtı soruşturmalar, reklam gelirlerindeki düşüş ve işten çıkarmalarla sıkıntılı günler geçirdikleri belirtilirken, “Yine de Rus Brin ve Michigan doğumlu Page'in Stanford'daki üniversitelerinin öğrenci yurdunda kurdukları şirket, hızlı mobil cihazlar için yazılım uygulamaları gibi yeni kategoriler halinde genişleyen ve hala 174 miyar piyasa değeri olan bir dev” denildi. Ayrıca Sergey Brin ve Larry Page'in hala aynı ofisi paylaştıkları da belirtildi.

Ben CEO'yum, O... çocuğu: Harvard'ın aykırı çocuğu olarak tanınan ve Harvard'ı bitirmeden ayrılan Mark Zuckerberg'in kurduğu sosyal network sitesi facebook.com'un 300 milyon üyesi ve 10 milyar dolar değeri var. Araştırmada, Zuckerberg'in kartvizitinde “I'm CEO, bitch-Ben CEO'yum o... çocuğu” yazdığı belirtildi. 25 yaşındaki Mark Zuckerberg'in evli olmadığı da vurgulanırken, facebook.com'daki “In a relationship-İlişkide” bilgisine yer verildi. Başka sosyal network sitelerinin gelmesine ve kapanmasına rağmen, Zuckerberg'in firmasını “Fiziksel ilişkileri yansıtan sanal bir ağ” özelliği ile elinde tuttuğu belirtildi. 2008'de kendisine yardım etmesi için Google'ın ünlü çalışanı Sheryl Sandberg'i kiralayan facebook.com'un bu yıl 500 milyon dolardan daha fazla değer kazanması bekleniyor.

Babasının imparatorluğu: Listenin üçüncü sırasındaki Rupert Murdoch'un en küçük oğlu James Murdoch ise 36 yaşında ve evli. Lise mezunu Murdoch'un ailenin medya şirketinde yönetici yetiştirilen tek çocuk olduğu belirtildi.

Lise mezunu ikili: Twitter'ın kurucuları Biz Stone ve Ewan Williams ise listenin beşinci sırasında bulunuyor. 35 yaşındaki Stone ve 37 yaşındaki Williams lise mezunu ve her ikisi de evli. Mikro-blog sitesi Twitter'ı sadece ABD'den ayda 21 milyon kişi ziyaret ediyor. Şirketin değeri 1 milyar dolar düzeyinde bulunuyor.

Hintli çelik kralının oğlu: Listenin dördüncü sırasında Hintli çelik kralı Lakshmi Mittal'ın oğlu Aditya Mittal yer aldı. 33 yaşındaki Aditya Mittal, evli ve üniversite mezunu. Aditya Mittal, Credit Suisse First Boston'da yatırımcı bankacı olarak çalıştıktan sonra 1997'de babasına katıldığı vurgulandı. Aditya Mittal, şu anda Mali İşler Üst Yöneticisi konumunda.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde