Facebook’un kripto parasını beklerken Walmart’ın ki geliyor!

Facebook’un kripto parasını beklerken Walmart’ın ki geliyor!

Facebook’un ardından ABD'li perakende devi Walmart da kendine ait bir kripto para çıkarmak için patent başvurusu yaptı.

Facebook’un kripto parasını beklerken Walmart’ın ki geliyor!
16px
24px
05.08.2019 14:19
ABONE OLgoogle

Tüm dünya Facebook’un kripto parası Libra’ya odaklanmışken ABD’li perakende devi Walmart, Libra’ya benzer bir kripto para çıkarmaya hazırlanıyor. İlk gelen bilgilere göre Walmart’ın kripto parası Amerikan doları destekli olacak.

Walmart’ın 0190236564 sayılı “Blockchain tabanlı Dijital Para Birimi için Sistem ve Yöntem” adlı patent başvurusu 1 Ağustos’ta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlandı.

Patent başvurusunda kripto paraya ilişkin olarak “Bir dijital para birimini geleneksel bir para birimine bağlayarak bir kripto para birimi oluşturmak, bir dijital para biriminin bilgisini bir Blockchain bloğuna depolamak, bir dijital para birimini satın almak ya da ödeme aracı olarak kullanmak.” açıklaması yer alıyor.

Patentin diğer ayrıntılarına bakıldığında Walmart, dijital para projesi sayesinde kullanıcıların birikimlerini sıfır ücret ya da çok düşük ücretlerle saklayabileceklerini belirtiyor. Sistem sayesinde işbirliği yapan perakendeciler ve ortaklar da kolaylıkla depolama hizmetinden faydalanıp kripto paradan geleneksel paraya (veya tam tersi) dönüşümünü sağlayabilecekler.

Dijital para Amerikan doları desteği sayesinde devletin herhangi bir yerinde para çekme ve para yatırma işlemlerinin kolay olacağı belirtiliyor. Buna karşın Walmart’ın piyasaya sürmeyi planladığı kripto paranın değeri bir ulusal para birimi yerine dijital bir para birimine de bağlanabilir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde