FETÖ temizliği yapmayan TMSF’ye kuşkuyla bakılıyor

FETÖ temizliği yapmayan TMSF’ye kuşkuyla bakılıyor

FETÖ ile bağlantılı şirketlerin devredilmesinden sonra Türkiye’nin en büyük holdingine dönüşen TMSF’de henüz FETÖ temizliği yapılmadı

FETÖ temizliği yapmayan TMSF’ye kuşkuyla bakılıyor
16px
24px
02.11.2016 08:01
ABONE OLgoogle

Pek çok devlet kurumunda Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili temizlik çalışmaları yapılırken, Türkiye'nin en büyük holdingine dönüşen Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nda (TMSF) henüz bir FETÖ operasyonu yapılmaması dikkatleri çekiyor.

9a748-tmsf-eskisehir-odunpazari-gayrimenkulleri-ile-trakya-sanayi-iktisadi-butunluklerini-satisa-cikardi
15 Temmuz'da yaşanan başarısız darbe girişiminden sonra bütün kamu kurumlarında FETÖ ile bağlantılı isimler mercek altına alınırken, TMSF personeline ilişkin henüz bir soruşturma başlatılmadı. TMSF'de terör örgütü FETÖ elemanlarının olabileceği dile getiriliyor.

En büyük holding: TMSF'nin şirket sayısı 500 oldu

VARLIK ŞİRKETİ KURDULAR

Zaman Gazetesi'nin eski imtiyaz sahibi ve Fetullah Gülen'in yakın adamlarından birisi olan Alaeddin Kaya, 2011 yılında TMSF çalışanları ile bir varlık yönetim şirketi kurmuştu. Hatta o dönemde Kaya'nın ortaklarına “TMSF'nin tahsilat timi” de deniyordu.

2012 yılında bu varlık şirketini bir holdinge devreden Kaya, FETÖ operasyonları kapsamında 2 Eylül'de tutuklanmıştı. Şirketi beraber kurduğu ortaklarından sadece bir tanesi şirkette halen çalışmaya devam ederken, diğerleri ise hükümete yakın kamu ve özel sektör firmalarında üst düzeyde çalışmaya başladılar.

TMSF Başkanı açıkladı: El konan şirketlere ne olacak?

MİLYARLARI YÖNETİYOR

Bununla beraber bu ortaklardan ikisi, Kur'an ile ilgili kurdukları bir vakıfta da çalışmalar sürdürüyor. Kaya'nın ortaklık kurduğu isimlerin resmi olarak TMSF'de yer almadığı biliniyor. Ancak bu isimlerle TMSF'nin halen çalışıp çalışmadığı ise net değil. Keza TMSF, kendisine devredilen şirketlere dışarıdan da kayyum atayabiliyor.

Aralarında Bank Asya, Boydak Holding, Kaynak Holding, Naksan Holding ve Koza İpek gibi pek çok büyük ölçekli firmanın da bulunduğu 500'e yakın şirket FETÖ ile alakalı oldukları gerekçesiyle TMSF'ye devredildi. Bu şirketlerin aktif büyüklüğünün ise 30 milyar TL'yi bulduğu belirtiliyor. TMSF'ye devredilen bu şirketlerin yeni yönetim yapıları üzerinde de soru işaretleri sürüyor.

FON, İKİ ŞİRKETİ SATIŞA ÇIKARDI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Eskişehir Odunpazarı gayrimenkulleri ile Trakya sanayi ticari ve iktisadi bütünlüklerini yeniden satışa çıkardı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan iki ayrı ilandan ilkine göre, Eskişehir Odunpazarı Gayrimenkulleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 27.8 milyon TL muhammen bedel üzerinden ihale edilecek. Diğer ilana göre ise Trakya Sanayi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü 55 milyon TL muhammen bedel üzerinden satışa çıkarıldı. Her iki ticari ve iktisadi bütünlük için 21 Kasım'a kadar teklif verilebilecek. İşletmelerin ihaleleri 22 Kasım'da yapılacak.

Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde