FETÖ operasyonunda ünlü işadamı gözaltına alındı

FETÖ operasyonunda ünlü işadamı gözaltına alındı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul'da FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

FETÖ operasyonunda ünlü işadamı gözaltına alındı
16px
24px
19.08.2016 12:48
ABONE OLgoogle
Operasyonda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili ünlü iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu da gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ'ye yönelik başta Üsküdar, Bakırköy, Ataşehir ve Pendik ilçelerinde tespit edilen 10'dan fazla adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Aralarında kadınların da olduğu şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Vatan Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Mustafa Çıkrıkçıoğlu, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili. Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Çıkrıkçıoğlu'nun sahibi olduğu şirket, sektörün önde gelen firmalarından biri. Metalsac AŞ. 40 yılı aşkın bir süreden beri faaliyet gösteriyor.

Kayserili iş adamı Çıkrıkçıoğlu'nun adını taşıyan bir meslek yüksekokulu Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteriyor.

MAL VARLIKLARINA EL KOYMA KARARI

TUSKON'a  2.  dalga operasyonunda hakkında gözaltı kararı verilen işadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 18 kişinin de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca malvarlığına el koyma kararı verildi. Toplam gözaltı sayısı 70'e ulaştı. 



Çıkrıkçıoğlu, iki yıl önce yapılan genel kurulda TİM yönetimine girmişti. 

TİM'DEN ÇIKRIKÇIOĞLU AÇIKLAMASI

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Çıkrıkçıoğlu'nun gözaltına alınması sonrasında bir açıklama yayınladı. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu'nun TUSKON soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmış olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz.

Çıkrıkçıoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, TİM Başkanvekili ve Sektörler Konseyi Üyesi, Çelik Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı, Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı görevlerini yürütmekte olan Çıkrıkçıoğlu, Türkiye ihracatına büyük emekleri geçmiş bir sanayicidir. Pek çok ticaret heyetine başkanlık etmiş ve ihracatçımızın yeni pazarlara açılmasına çaba harcamıştır.

Çıkrıkçıoğlu 17-25 Aralık darbe girişiminin hemen ardından TUSKON Disiplin Kurulundaki görevinden ayrılmıştır.

TİM olarak adli sürecin sonucunu beklemekteyiz.

İhracat camiasına, medyamıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde