FETÖ operasyonu! 187 kişinin mal varlığına el konuldu

FETÖ operasyonu! 187 kişinin mal varlığına el konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildi.

FETÖ operasyonu! 187 kişinin mal varlığına el konuldu
16px
24px
18.08.2016 12:30
ABONE OLgoogle
İstanbul Mali Polisi bu sabah önemli bir operasyon yaptı. 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Anılan isimler arasında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu da var.

MALVARLIKLARINA EL KONULDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün iş dünyasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili İsmail Uçar, hakkında gözaltı kararı verilen aralarında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Faruk Güllüoğlu Baklavaları'nın sahibi Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verdi.

204 ADRESTE ARAMA

Bunun üzerine Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nın da aralarında bulunduğu 204 adreste arama başlatıldı.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi. 

Soruşturma kapsamında tüm şüpheliler hakkında, “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütüne finans sağlamak” suçlarından işlem yapılacağı kaydedildi.

İSTANBUL'DA OPERASYON

Operasyon kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,bu sabah Fatih, Şişli, Kağıthane, Pendik ve Şile ilçelerinde tespit edilen 100'e yakın adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.  Polisler, Kadıköy Acıbadem Caddesi üzerindeki bir siteye girdi. Sitede arama kararı bulunan bir daireye giren ekipler arama yaptı.

EROĞLUNUN ORTAĞINA KAYYUM ATANMIŞTI

Geçtiğimiz temmuz ayı sonunda Ali Akbulut'un sahip olduğu şirketlere de kayyum ataması yapılmıştı. Anılan atama kararı kapsamında, Nurettin Eroğlu'nun da ortağı iki şirkete kayyum ataması yapılmıştı
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde