FETÖ için Bank Asya'ya 2 milyar 369 milyon Lira yatırıldı

FETÖ için Bank Asya'ya 2 milyar 369 milyon Lira yatırıldı

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu, "Örgüte destek için Bank Asya'ya yatırılan para tutarının 2 milyar 369 milyon lira olduğu tespit edildi" dedi.

FETÖ için Bank Asya'ya 2 milyar 369 milyon Lira yatırıldı
16px
24px
26.12.2019 07:23
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan karar ile, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun görev süresi 1 yıl uzatıldı.

Söz konusu karar, 7075 sayılı Kanun'un 3'üncü maddesi gereğince verildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu, komisyonun 2 yıl içinde, 126 bin 300 başvurudan 98 bin 300'ünü karara bağladığını, başvurulardan 88 bin 700'ünün reddedildiğini, 9 bin 600'ünün ise kabul edildiğini bildirdi.

50'DEN FAZLA KRİTER ELE ALINDI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle tesis edilen işlemlere yönelik başvuruları değerlendirmek üzere kurulan komisyonun 22 Mayıs 2017'de göreve başladığını hatırlatan Tanrıkulu, 7 üyeden oluşan komisyonda 80 raportör ve 250 personelin görev aldığını bildirdi.

Tanrıkulu, meslekten ihraçlarla ilgili başvurularda, ByLock kullanıcılığı, Bank Asya'ya örgüt elebaşının talimatının ardından para yatırma, mahrem imam iletişimleri, örgüte ait dernek, sendika üyeliği gibi 50'den fazla kriterin ele alındığını dile getirdi.

ÖZEL BİR SİSTEM KURULDU

Başvuruların büyük bir titizlikle incelendiğini, çok sayıda kurumdan gelen bilgilerin oluşturulan sistemler üzerinde ele alındığını anlatan Tanrıkulu, Bank Asya'daki hesap hareketleriyle ilgili de özel bir sistem kurulduğunu, bu konuda da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 25 Aralık 2013'teki bankaya destek olunmasına yönelik talimatının ardından yapılanların incelendiğini söyledi.

"KREDİYİ BANK ASYA'YA YATIRMIŞ"

Salih Tanrıkulu, "İhraç edilen kamu görevlileri, eş ve çocuklarına ait 2014'ün Ocak ayından 2015'in Şubat ayına kadar geçen sürede 465 bin yeni hesap açıldığı ve örgüte destek için Bank Asya'ya yatırılan para tutarının da 2 milyar 369 milyon lira olduğu tespit edildi.

Komisyonda başvurusu bulunan yaklaşık 28 bin kişinin, başka bir bankadan kredi kullandığı ve bunlardan 12 bin kişinin de söz konusu parayı Bank Asya'daki hesabına destek mahiyetinde yatırdığı belirlendi." dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde