FETÖ'den tutuklu işadamından Ensar Vakfı'na 3 Milyon Dolar bağış istemişler

FETÖ'den tutuklu işadamından Ensar Vakfı'na 3 Milyon Dolar bağış istemişler

FETÖ yöneticiliğiyle suçlanan işadamı Ahmet Küçükbay'dan Ensar Vakfı'na 3 Milyon Dolar bağış istemişler...

FETÖ'den tutuklu işadamından Ensar Vakfı'na 3 Milyon Dolar bağış istemişler
16px
24px
23.02.2017 14:30
ABONE OLgoogle

İzmir’de FETÖ üyeliği ve yöneticiliği iddiasıyla tutuklanan işadamları hakkında iddianame hazırlandı. Örgüt içerisinde “Babalar Grubu” olarak bilinen ve FETÖ’yü finanse ettiği iddia edilen işadamlarına dair iddianamede medyayla ilgili de çarpıcı bilgiler yer aldı. 

Orkide yağlarının sahibi Ahmet Küçükbay’ın iddianamede yer alan 16 Ağustos 2016 tarihinde verdiği Emniyet ifadesinde, kendisinin FETÖ’den kopuş sürecinin Mart 2014’te gerçekleşen TUSKON toplantısında başladığını ve 2015 yılı Ekim ayına kadar sürdüğünü söyledi.

Küçükbay ifadesinde ayrıca, dönemin Star yazarı Cem Küçük ve Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’yla ilgili de açıklamalarda bulundu. Küçükbay şunları söyledi: 

Orkide Yağları’nın sahibi tutuklandı

“Bu sürecin sonunda yapmış olduğum bu açıklamalardan sonra 1 Kasım seçimlerinden bir ay kadar önce Sabah Gazetesinde yazar olan Rasim Ozan Kütahyalı paralel yapıya ait olduğuma ilişkin bazı köşe yazıları yazıp Beyaz TV kanalında konuşmalar yapmaya başladı. Ayrıca Star Gazetesinde gazeteci yazar olan Cem Küçük de aynı şekilde aleyhimde yazılar yazıp Kanal 24 ‘te konuşmalar yapmaya başlayarak devam etti.”

FETÖ yöneticiliğiyle suçlanan işadamı Küçükbay, hem Sabah’ın hem de Star’ın patronlarıyla görüşüp, Rasim Ozan Kütahyalı ve Cem Küçük’ün kendi aleyhine yazmalarını engellettiğini ileri sürdü. 

ENSAR’A 3 MİLYON DOLARLIK BAĞIŞ İSTEĞİ

Hakkında çıkan yazılarla ilgili ilk olarak işadamı Selim Gökdemir’le görüştüklerini söyleyen Küçükbay ifadesinde şu iddialarda bulundu:  

“Gökdemir bana ‘Ahmet abi bu yazılan çizilenleri gördükçe çok üzülüyoruz sen biraz ağır adamsın senin siyasi çevren de fazla yoktur eğer müsaade edersen bu konu ile ilgili ben birkaç görüşme yapayım bu Rasim bunları neye göre kime göre yazıyor, benim Serhat Albayrak ile aram iyi onunla bu konuyu konuşmak istiyorum’ dedi.

Ben de kendisine yaşamış olduğum üzüntüyü ve rahatsızlığı dile getirerek ‘Sen bir görüş bakalım ne yapabiliriz’ dedim. Pazartesi günü Selim Gökdemir‘in aynı iş merkezinde bulunan ofisine gittim. Selim ile yaptığımız görüşmede kendisi bana ‘Senin için Serhat Albayrak ile görüştüm önce Sabah gazetesinde bir röportaj yapağız, ayrıca Ensar Vakfı’ndan birkaç kişi ile görüştüm, biliyorsun Sayın Cumhurbaşkanımız Ensar Vakfı’nı sever, değer verir, buraya bir miktar yardım yapacağız; birkaç hafta içerisinde de bu sorunlar ortadan kalkacak’ dedi.

Ben de tamam o zaman, ne yapmamız lazımsa yapalım dedim. Bunun üzerine kendisi bana ‘Abi sen ilk başta 3.000.000,00 USD bir bağış yap, daha sonra bakarız’ dedi. Ben de bu rakamı duyunca önce şok oldum. Kendisine ‘Neyin bağışıymış bu, bu kadar bağış mı olur, peki nasıl yapacakmışız bu bağışı, hangi bankaya nasıl yatıracakmışız’ dedim. Kendisi ‘Yok abi sen bana bu parayı yarın nakit getir elden’ dedi.

Ben de bu yardımda şirket veya kendi isminin olup olmayacağını, bu şekli ile isminin hiçbir şekilde geçmeyeceğini yıllardır bu bağışları resmi olarak yaptığımı dile getirdim.”

Sami Menteş/OdaTV

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde