FETÖ'den tutuklanan general için flaş karar

FETÖ'den tutuklanan general için flaş karar

Dönemin Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, FETÖ üyeliğinden aldığı 7 yıl 6 aylık cezanın onanması ile birlikte tahliye edildi.

FETÖ'den tutuklanan general için flaş karar
16px
24px
01.11.2019 18:30
ABONE OLgoogle

Doğru, darbe girişiminden 10 gün önce Giresun Alucra’da, düşen askeri helikopterde eşi ve kızını kaybetmiş, kendisi ise ağır yaralı olarak kurtulmuştu. Kararın kesinleşmesi ile birlikte Doğru, kalan cezasını çekmek için yeniden cezaevine girecek.

TUĞGENERAL Mustafa Doğru’nun da içinde olduğu askeri helikopter darbe girişiminden 10 gün önce Alucra’da düştü. Tedavisine Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (GATA) devam edilen Doğru hakkında, darbe girişimi sonrası gözaltı kararı verildi. Doğru hakkında soruşturma yürütülmesinin gerisinde ise, isminin, darbe girişimine ilişkin hazırlanan sıkıyönetim listesinde yer alması yer aldı. 

Doğru, GATA’daki tedavisi devam ederken tutuklandı. Önce Sincan Cezaevine konulan Doğru, tedavisinin tamamlanması için Metris Cezaevine konuldu. Doğru’nun yargılaması Giresun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Mahkeme, Doğru’ya, FETÖ üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Doğru, Anayasal düzeni ortadan kaldırma suçundan ise beraat etti. Karara yapılan itiraz sonrası istinaf incelemesini Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi yaptı.

Mütalaasını sunan savcı, Doğru ile ilgili, daha önce görev yaptığı Manisa, Samsun ve İzmir’de ardışık telefon arama kayıtlarının olduğuna işaret etti. Doğru’nun isminin, darbeciler tarafından hazırlanan atama listesine 262. Sırada yer aldığını vurgu yapan savcı, verilecek cezanın Anayasal düzeni ihlal suçundan müebbet hapis cezası alması gerektiği yönünde mütalaa verdi.

KARAR ONANDI

Daire ise, yerel mahkemenin, Doğru’ya FETÖ üyeliğinden verdiği 7 yıl 6 aylık hapis cezasının yerinde olduğuna hükmetti. Daire, Doğru’ya Anayasal düzeni ortadan kaldırma suçundan ceza verilmesine yer olmadığına hükmedildi. Daire’nin 30 Ekim tarihli kararı ile birlikte Doğru tutuklu bulunduğu Ankara Sincan Cezaevinde tahlile edildi.

TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Mahkeme, verdiği hükümle birlikte Doğru’nun tahliyesine karar verdi. Daire ayrıca Doğru hakkında, yurtdışına çıkış yasağı da koydu. Kararın kesinleşmesi ile birlikte, Doğru, yattığı süre düşülerek kalan cezasını tutuklu olarak çekecek. Doğru’nun tuğgeneral rütbesi ise Kanun Hükmünde Kararname ile geri alınmıştı.
Av. Eda Çimenli Ürcan, müvekkilinin 3 yıl tutuklu kaldığına işaret ederek “Samsun Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi istinaf incelemesi talebimizi reddetti. Mevcut durumda 2. Ceza Dairesinin vermiş olduğu ret kararını da en kısa sürede Yargıtay’a taşıyacağız. Yapılacak Yargıtay incelemesi sonucunda müvekkil üzerine atılı suçlardan beraat edeceğine inanıyoruz” dedi.

KAZADA EŞİ VE KIZI HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Giresun'da 5 Temmuz 2016 günü yaşanan helikopter kazasında aralarında çocukların da olduğu 5'i sivil 7 kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi ise yaralı kurtulmuştu. Olayda Pilot Yarbay Hilmi Özer, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, eşi Nihal Şahin, Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran ve 3 yaşındaki kızı Berrin Doğru, Albay Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Uzman Çavuş Adem Kara’nın eşi Esra Semra Kara hayatını kaybetmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde