FETÖ’cü işadamına 33 milyon lira teşvik verilmiş!..

FETÖ’cü işadamına 33 milyon lira teşvik verilmiş!..

FETÖ/PDY yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan işadamı Sami Çoban’ın şirketlerine devlet, darbe girişimi öncesi 33.5 milyon TL teşvik verdi.

FETÖ’cü işadamına 33 milyon lira teşvik verilmiş!..
16px
24px
31.08.2016 04:28
ABONE OLgoogle
Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan işadamı Sami Çoban’ın şirketlerine devlet, darbe girişimi öncesi 33.5 milyon TL teşvik verdi.

Bu yıl ocak ayında FETÖ/PYD'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan Çoban serbest bırakılmıştı. 27 Ağustos'ta düzenlenen operasyonla yeniden gözaltına alınan Çoban'ın şirketi Çobanlar Mermer 13 Haziran'da devletten ‘Faiz Desteği, KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti' desteği kapsamında 5 milyon 800 bin TL teşvik aldı. Çoban ailesine ait olan Kommersan A.Ş de yine bu teşviklerden faydalandı.



187 İŞADAMINDAN BİRİ ÇOBAN’DI

Sami Çoban, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) 1 Mart 2014 tarihinde düzenlediği genel kurul toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “tehdit edildiği” konuşmayı ayakta alkışlayan işadamları arasında yer alıyordu.

TUSKON'un genel kurul toplantısına katılan ve hakkında gözaltı kararı çıkarılan 187 işadamından biri olan Çoban, Muğla Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİD) Başkanlığı görevini yürütüyordu.
Bora Erdin/Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde