FETÖ’cü iş adamı 50 bin dolar rüşvetle serbest bırakılmış

FETÖ’cü iş adamı 50 bin dolar rüşvetle serbest bırakılmış

Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun kitabı çıktı.İki gazeteci, yeni kitapları Metastaz’da iş adamı Fikret İnan’ın tahliyesini böyle açıkladı...

FETÖ’cü iş adamı 50 bin dolar rüşvetle serbest bırakılmış
16px
24px
04.02.2019 04:34
ABONE OLgoogle

Yazdıkları haberlerle FETÖ'nün hedefi olup hapis yatan Barış Pehlivan ile Barış Terkoğlu, raflardaki yerini bugün alan kitaplarında tarikat müritlerinin polis yapılması ve bunların üniformalarıyla katıldıkları zikir ayinlerini yazdı. Kitapta,  FETÖ'cü iş adamlarını kurtarmak için oluşturulan rüşvet ağı da şu örnekle anlatıldı:

“Fİ Yapı adlı şirketin patronu Fikret İnan, FETÖ soruşturması kapsamında hakim karşısındaydı. 5. Sulh Ceza Hakimi Hasan Akdemir, sorguya ara verdi ve odasına çekildi.

Orada, İnan'ın ‘FETÖ'cü olmadığını' ve bu nedenle serbest bırakacağını, iş adamının avukatı Halil Canbolat'a söyledi. Gelin görün ki… Sorgu bittiğinde İnan tutuklandı. Ardından İnan'ın avukatı tekrar hakimin odasına girdi ve ‘Hani tutuklamayacaktınız?' diye sordu. Hakim Akdemir de ‘Polis ve savcı 15 gün içinde yeni delil sunacak, eğer olmazsa bizzat ben bırakacağım' diye vaatte bulundu.” 

RÜŞVETÇİYE OPERASYON

Kitapta, Fikret İnan'ın bu olaydan 3 ay sonra tahliye edildiği belirtiliyor ve ilk rüşvet olayı şu şekilde anlatılıyor:

“Fikret İnan bakın ne yapacaktı? Gelin kendi ağzından dinleyelim: ‘Üstümde bulunan elektronik kelepçenin gece şarjı bitti. Adli kontrolü ihlal ettiğim gerekçesiyle dosyam savcılık makamına gitti ve tutuklanma riskim doğdu. Bu işte hakim Akdemir'in parmağının olacağını düşündüm. Avukat Halil Canbolat'ı aradım ve ‘Halil Bey, bu adam peşimizi bırakmayacak, beni tekrar hapse attıracak. Git bu adamla görüş, para verelim, kurtulalım' dedim.”

Kitapta bu olayın ardından FETÖ şüphelisi İnan'ın avukatı aracılığıyla, hakim Akdemir'e 50 bin dolar verdiği ve HSK'ya şikayet ettiği ifade edildi. Bunun üzerine başlatılan soruşturmadan sonra film gibi bir operasyonla rüşvetçi hakime şöyle suçüstü yapıldı:

“18 Nisan 2017. Fikret İnan, hakimin aracı avukatı Serap Bindal'ı aradı. Bindal'ın ofisinde buluşma kararı alındı. Seri numaraları bilinen 50 bin dolar, polis gözetiminde İnan'a verildi. İnan'a ses kayıt cihazı yerleştirildi. Hakim, parayı alınca, aracı avukatla gözaltına alındı.”

FETÖ'DEN BAŞKA TARİKATLAR DA VAR

Pehlivan ve Terkoğlu, Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıkan kitapları “Metastaz”da polisteki tarikat yapılanmasına dikkat çekti. 

ŞEYHİN ADI KAZANDIRDI

Metastaz adlı kitapta, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra Polis Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan bir mülakat da detaylarıyla yer aldı. Buna göre; sınava giren kişiler, soruların yanıtlarıyla birlikte bağlı oldukları tarikat ve şeyhin adını veriyordu. 3 bine yakın polis alınacaktı ama bu sefer tarikatların önüne set çekmek isteyen ve yeni FETÖ'lere izin vermemekte kararlı bürokratlar da vardı. İşte o olayın ayrıntısı:

“Emniyet, Fetullahçı kaynıyorken, yeni tarikatlara yer açılacaktı. O gün heyette buna izin vermemeye kararlı olanlar vardı. Heyet, kontenjanın çok altında seçtiği kişilerle geri döndü. Yukarılarda bu eleme rahatsızlık yarattı. Bir kılıf bulunup kısa süre sonra seçmeler yeniden yapıldı. Mülakat heyetinde bu kez polis olmaya yönlendirilen o gençlerin bağlı olduğu tarikatların Emniyet'teki karşılıkları vardı. Sonuç: O müritler alındı, polis oldu. 15 Temmuz darbe girişiminden kısa süre önce… Polis olacak Menzilci gençler Polis Akademisi mescidinde ‘Vird' çekiyor. Nedir bu vird? Düzenli olarak zikretmekten başka bir şey değil.”

Kitapta, tarikatçı polislerin üniformalı zikirlerine ait fotoğraflara da yer verildi.

Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde