FETÖ'cü holdingler TMSF'ye devredildi

FETÖ'cü holdingler TMSF'ye devredildi

Aralarında Koza İpek, Boydak ve Kaynak Holding’in de olduğu holdinglere kayyum atama dönemi bitti. Önceki gece yayınlanan KHK ile şirketler TMSF’ye aktarıldı

FETÖ'cü holdingler TMSF'ye devredildi
16px
24px
03.09.2016 09:10
ABONE OLgoogle
15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’nün finans ayağına en büyük darbe, önceki gece yayımlanan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile vuruldu. Hali hazırda FETÖ soruşturmaları kapsamında kayyum atanan dev şirketler, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredildi. Yeni soruşturmalar kapsamında terör örgütleriyle bağlantılı olan şirketler doğrudan TMSF’ye devredilecek. TMSF’ye geçen dev holdingler arasında Koza-İpek, Kaynak Holding ve Boydak da bulunuyor.

17-25 Aralık sürecinin ardından FETÖ’nün mali yapılanmasına yönelik peş peşe soruşturmalar başlatılmıştı. Bu çerçevede başta Koza-İpek ve Kaynak Holding olmak üzere pek çok şirkete kayyum atandı. 15 Temmuz darbe girişimin püskürtülmesinin ardından soruşturmaların kapsamı genişletildi. Türkiye’nin değişik illerinde bulunan okullara, üniversitelere ve hastanelere kayyum atandı. FETÖ ile iktisaklı TUSKON üyesi şirketler hakkında başlatılan soruşturmalar çerçevesinde çok sayıda ünlü işadamı tutuklandı. FETÖ’nün mali yapılanmasına 674 sayılı KHK ile önemli bir darbe indirildi. KHK uyarınca önceki gün itibarıyla Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca FETÖ ile bağlantılı şirketlere atanan kayyumların görevi sona erdi. OHAL süresince, terör örgütlerine aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen şirketler, doğrudan TMSF’ye devredilecek.

TMSF KARAR VERECEK

TMSF, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne veya Hazine’ye devredilen şirketler hariç mali durumu, ortaklık yapısı, diğer sorunları veya piyasa koşulları nedeniyle sürdürülebilir bulmadığı şirketlerin varlıklarının satılmasına veya bu şirketlerin feshi ile tasfiyesine karar verebilecek. Bu işlemler TMSF tarafından yerine getirilecek.

DEV HOLDİNGLER VAR

KHK uyarınca TMSF’ye geçen bazı önemli holdinglerin ve bağlı şirketlerinin isimleri şöyle:

Koza-İpek (Koza Altın, ATP Havacılık vb.),
Kaynak (Sürat Kargo, NT mağazaları vb.),
Boydak (İstikbal, Bellona, HES Kablo vb.),
Naksan (Naksan Plastik, Nakpilsa Dokuma),
Akbulut (Ortadoğu Tekstil, BJ Tekstil, Oden Enerji, Erfa Mühendislik vb.)

Fevzi Çakır /HABERTÜRK
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde