FETÖ borsası nasıl çalışıyor: Reklamcılar savcının adıyla...

FETÖ borsası nasıl çalışıyor: Reklamcılar savcının adıyla...

Bu çok vahim ve hayati konunun kitabı çıktı...

FETÖ borsası nasıl çalışıyor: Reklamcılar savcının adıyla...
16px
24px
05.12.2019 07:18
ABONE OLgoogle

“FETÖ Borsası” kavramı özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye’nin gündeminde. İlk olarak eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar’ın dile getirdiği FETÖ Borsası’nda, Fethullahçılar para karşılığında adaletin elinden kurtuluyordu.

İşte bu çok vahim ve hayati konunun kitabı çıktı. Gazeteci Can Özçelik’in Kırmızı Kedi Yayınevi’nden okurla buluşan “FETÖ Borsası” adlı kitabında çarpıcı iddialar ve bilgiler yer aldı. 'FETÖ borsası' böyle çalışmış

Bunlardan biri de, İzmir’de yapılan bir soruşturmada gözaltına alınan isimlere ve ilişkilerine dair iddialardı.

Buna göre; 2018’de gözaltına alınan Çağrı D. ve Murat O. adlı reklamcılar bir savcının adını kullanarak FETÖ’cülerden para koparıyordu. 

Gazeteci Can Özçelik kitabında; İzmir’deki o savcının ismini resmi ifadelere dayanarak şöyle yazıyordu: Okan B.

Kitaptaki iddiaya göre; Çağrı D., savcı Okan B.’ye “Dayı” diyordu.

İfadesinde savcıya “Dayı” değil “Ağabey” dediğini söyleyen Çağrı, savcının da kendisine “yeğenim” diye hitap ettiğini anlatıyordu. Yine Çağrı D.’nin anlatımlarına göre savcıyla ailecek görüşüyorlardı ama işlerine müdahale etmesi ve savcının adını kullanması mümkün değildi.

Gelin görün ki...

FETÖ’nün İzmir ayağındaki önemli temsilcisi işadamı Ahmet Küçükbay’ın oğlu Akif Küçükbay bakın neler diyordu:  FETÖ fidye pazarı! İzmir'de neler oluyor?

“Şirketimize kayyum atandığı için doğal olarak zor bir süreçten geçiyordu. Yine bu süreçte hiç gerek yokken kayyumlar tarafından reklam şirketlerine yüksek meblağlarda reklam verilmesi yönünde irade oluşunca, daha önceden de babam tarafından piyasada savcı Okan B.’nin yeğenleri olarak bilinen Çağrı ve Murat isimli şahısların sahibi oldukları söylenen reklam şirketine reklam verileceğini duyunca, bizim şirketin ayçiçek yağı üzerine faaliyet gösterdiğini, bu kadar yüksek meblağlı reklam verilmesine ihtiyaç olmadığını ısrarla dile getirmeme rağmen, kayyum heyeti tarafından ‘Yukarıdan talimat bu şekilde’ denilerek iki sözleşme daha yapıldı.”

Evet…

Soru şu:

“FETÖ Borsası” adlı kitapta ismi geçen savcı…

15 Temmuz darbe girişimi öncesinde FETÖ'nün TSK ayağına operasyon yapmak için mücadele veren öncü isimlerden olan...

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde