FETÖ bahanesiyle milyonlarca lira dolandırdılar

FETÖ bahanesiyle milyonlarca lira dolandırdılar

Vatandaşları, "FETÖ sizin hesaplarınızı kullanıyor" bahanesiyle dolandırdığı öne sürülen 2 kişi yakalandı.

FETÖ bahanesiyle milyonlarca lira dolandırdılar
16px
24px
15.01.2017 16:30
ABONE OLgoogle

İstanbul'da kendilerini polis ve savcı diye tanıtarak telefonla aradıkları vatandaşları, "FETÖ sizin hesaplarınızı kullanıyor" bahanesiyle dolandırdığı öne sürülen 2 kişi yakalandı.

Beşiktaş'ta oturan A.E.H. (72), İstanbul Emniyet Müdürlüğüne başvurarak, kendisini telefonla arayıp polis ve savcı olduğunu söyleyen kişilerin, "Terör örgütü FETÖ sizin telefonunuzu ve bazı banka hesaplarınızı kullanıyor. Bizimle işbirliği yaparsanız örgüt elemanlarını yakalarız" dediklerini, inandığı bu kişilere 54 bin euro, 67 bin dolar ile 50 bin lira değerinde ziynet eşyasını verdiğini ifade etti. 

Dimes'i 16 milyon lira dolandırdı, avukatı ‘adliyede FETÖ var’ dedi

Şikayet üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, A.E.H'yi dolandıran kişileri tespit etti. Ekiplerce düzenlenen operasyonda, A.Y. (23) ve S.C.Ç (27) yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin bir ay içinde 5 vatandaştan aynı yöntemle 253 bin lira ile 1 milyon lira değerinde ziynet eşyası aldıkları öne sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde