FED tarihinde bir ilk

FED tarihinde bir ilk

ABD Merkez Bankası Fed’in 97 yıllık tarihinde bir ilk gerçekleşiyor.

FED tarihinde bir ilk
16px
24px
28.04.2011 08:47
ABONE OLgoogle

Fed Başkanı Ben Bernanke, Avrupa Merkez Bankası Jean-Claude Trichet gibi, para politikası toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna güven mesajları verme kararı aldı. Türkiye saatine göre, oldukça geç saatlerde yapılacağı açıklanan toplantıyı Fed Başkanı, üç ayda bir gerçekleştirecek.

The Wall Street Journal’a göre, Bernanke’nin basın toplantısının koreografisi, çok dikkatli bir şekilde hazırlandı. Gazeteye göre, Bernanke basın toplantısına kısa bir konuşmayla başlayacak. Bernanke, bu konuşmada, Açık Piyasa Komitesi’nin kararını ve bu kararın ardındaki nedenleri özetleyecek.

Daha sonra soru-cevap kısmına geçilecek. Basın toplantısına sadece basın mensupları alınacak, fon yöneticileri veya analistler katılamayacak.

Basın mensupları Bernanke’ye sormak istediklerini geleneksel bir şekilde iletecek. Gazeteciler ellerini kaldıracak, Bernanke veya başka bir Fed çalışanı el kaldıranlardan birine söz verecek. Bernanke’nin, basın toplantısına hazırlanmak için, Fed çalışanlarıyla prova yaptığı da gelen haberler arasında.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde