FED faiz kararı sonrası Dolar/TL ne kadar oldu?

FED faiz kararı sonrası Dolar/TL ne kadar oldu?

ABD Merkez Bankası dün gece faiz indirimi yapabileceği sinyalini vermesiyle dolar/TL 5.80'in altına geriledi. Piyasanın gözü İstanbul seçimlerinin yansımaları ve Türkiye-ABD ilişkilerinde.

FED faiz kararı sonrası Dolar/TL ne kadar oldu?
16px
24px
20.06.2019 05:40
ABONE OLgoogle

ABD Merkez Bankası Fed, kritik faiz kararını açıkladı. Fed faizi değiştirmeyerek yüzde 2.50 seviyesinde tuttu. Fed, önceki açıklamalarında yer verdiği faizleri ayarlarken “sabırlı” hareket edeceği ifadesini çıkardı. Bu durum Fed’in, Temmuz ayındaki toplantıda faiz indirimine gidebileceği şeklinde yorumlandı.

Dolar/TL saat 08:19'da 5.7795/5.7852 seviyesinde işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Artan ticaret gerilimleri ve zayıf enflasyonla ilgili endişeleri değerlendiren Fed, gelecek ay kadar erken bir sürede faiz indirimleriyle küresel ve ülke içindeki ekonomik risklerle mücadele etmeye hazır olduğunu belirtti.

Fed politika faiz oranını yüzde 2.25 ile yüzde 2.5 aralığında sabit bıraksa da, son politika toplantısından bu yana yaklaşımı değişti.

Fed politika yapıcılarının birçoğu, yılın geri kalanına ilişkin faiz görünümlerini yaklaşık yüzde 0.5 puan düşürdü ve Fed Başkanı Jerome Powell diğer politika yapıcıların da faiz oranlarının düşürülmesi için daha güçlü gerekçeler gördüğünü söyledi.

Fed’in faiz adımları atmadan önce “sabırlı” olma taahhünden vazgeçmesi adım atmaya hazır olduğuna işaret ederken, Powell zayıf enflasyonu “geçici” olarak nitelendirmekten de vazgeçti.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) da bu hafta gevşeme sinyali vermişti. Küresel merkez bankalarının bu adımları TL’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan para birimlerine olan risk iştahını artırıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde