FED'den piyasaları sarsacak karar

FED'den piyasaları sarsacak karar

Amerikan Merkez Bankası (FED) aylık tahvil alım miktarını 10 milyar dolar azalttı.

FED'den piyasaları sarsacak karar
16px
24px
18.12.2013 22:20
ABONE OLgoogle

Her ay 85 milyar dolarlık tahvil bonusu olan FED, Amerikan ekonomisinin güçlendiği gerekçesi ile tahvil miktarına 75 milyar dolara düşürdü.

ABD Merkez Bankası (Fed), 17- 18 Aralık tarihlerinde yapılan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının kararlarını açıkladı. Buna göre Fed, ekonomiye  destek amacıyla yürüttüğü aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım miktarını 2014 yılı Ocak ayından başlayarak 75 milyar dolara düşürme kararı aldı. Bu alımların 40 milyar dolarlık tutarı Amerikan hazine bonosuna, 35 milyar dolarlık bölümü de konut kredisi tahvillerine aktarılacak. Fed, faiz oranlarında ise değişikliğe gitmedi.

FOMC bugün yaptığı açıklamada "Tam istihdama erişim ve iş gücü piyasalarındaki olumlu gelişmelerin ışığında komite varlık alımlarını mütevazi ölçüde azaltma kararı almıştır” ifadelerine yer verdi.

Komite ayrıca iş gücü piyasasından gelecek haberlerin  beklentiler dahilinde olması ve enflasyondaki hareketin uzun vadeli trendle uyumlu seyretmesi durumunda varlık alımlarının daha da azaltabileceğini belirtti.

Öte yandan Fed, “hedef faiz oranlarını”, işsizlik oranı yuzde 6,5’un üzerinde kaldığı ve enflasyon oranı da yüzde 2,5’u geçmediği sürece değiştirmeyeceği konusundaki görüşünü korudu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde