F16'lara 50 adet slam

F16'lara 50 adet slam

Türkiye, havadan kara hedeşerini vurabilen 50 adet SLAM ER füzesi satın alıyor.

F16'lara 50 adet slam
16px
24px
28.10.2006 09:54
ABONE OLgoogle

İlk kez Türk F-16'larına takılacak füzeler sadece ABD ordusunda bulunuyor

Türkiye, kara hedeşerine karşı kullanılan Amerikan Boeing yapımı SLAM ER füzelerinin, ilk Avrupalı müşterisi ve bu füzelerin F-16'lara takılacağı ilk ülke olmaya hazırlanıyor.

Dünyanın önde gelen askeri dergilerinden İngiliz Jane's Defence Weekly"nin haberine göre, Türkiye, 50 adet AGM-84K tipi, kara saldırısında etkin SLAM ER füzesi almak üzere kontrat imzaladı.

Dergi Türkiye'nin, bu füzeleri ABD'den sonra kullanacak ikinci ülke olacağını bildirdi. Amerikan Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı'na (DSCA) göre, Türkiye'nin alacağı SLAM ER füzeleri ile ek parçaların değeri 162 milyon dolar.

F-I6"LARA TAKILACAK Derginin haberine göre, SLAM ER füzeleri ilk kez, Amerikan Lockheed Martin firması yapımı F-16'lara Türkiye"de takı- lacak. Dergi, bu durumun uçakları n müşteri potansiyelini artı- racağını da yazdı. SLAM ER füzeleri, Amerikan donanması- ndaki Boeing yapımı F/A-18 uçakları ile Lockheed Martin yapı mı P-3C Orion devriye uçakları na entegre edilmiş bulunuyor. Bazı uzmanlar, SLAM ER'i, kullanım ömrünü tamamlamak üzere olan bir füze sistemi olarak tanımlıyor. Buna karşın, Boeing ve Amerikan donanması, füzelerin etkinliğini korumak için çalışma yapıyor.

JDW'ya göre, geçtiğimiz Eylül ayında yapılan testlerde, füzelerin, uzun menzildeki hareket eden hedeşeri vurup, yok etme yeteneği başarı yla sergilendi. Finlandiya'nın da, "Saldırı" silahları elde etmeyeceği taahhüdünde bulunduğu ve Rusya ile imzaladığı 1948 tarihli antlaşmaya karşın, SLAM ER füzelerinden 2007 yılında satın almaya hazırlandığı belirtildi.

Bugün

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde