F1, İstanbul Park'a geri dönüyor

F1, İstanbul Park'a geri dönüyor

Bernie ile İstanbul Park’ın işletmesini alan Vural Ak, F1’in yeniden Türkiye’ye dönmesi için her konuda anlaşmaya vardı.

F1, İstanbul Park'a geri dönüyor
16px
24px
05.12.2012 16:15
ABONE OLgoogle

Bernie Ecclestone ile İstanbul Park’ın işletmesini alan Vural Ak, F1’in yeniden Türkiye’ye dönmesi için her konuda anlaşmaya vardı.

Hürriyet'ten Emre Özpeynirci'nin haberine göre devletin ödeyeceği yaklaşık 13 milyon dolarla ilgili son sözü Başbakan Erdoğan söyleyecek. Formula 1 biraz sonra İstanbul’u resmen 2013 takvimine aldığını duyuracak….

Dünyanın en çok izlenen motorsporları organizasyonu olan Formula 1’de 2011 yarışından sonra parada anlaşılamadığı için takvimden çıkartılan Türkiye Grand Prix’i 2013 yılında geri geliyor. Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone, dün Türkiye Grand Prix’sinin New Jersey’nin yerine yeniden takvime dahil olabileceğini belirterek, “Planlanan New Jersey yarışı 2013 takviminden çıkartılıp 2014’e ertelendiği için boşluğu Türkiye ile doldurulabiliriz” dedi.

TEKLİFİ YAPMIŞTI

Magny-Cours ve Paul Ricard’ı düşünen ancak bunun için yeterli maddi kaynak yaratılma ihtimalini düşük gören Ecclestone, “Dünya Konseyi’ne katılmadan önce İstanbul’a gidip Türkiye’nin Formula 1 takvimine geri dönme ihtimalini değerlendireceğim” şeklinde konuştu.

İstanbul Park’ın 10 yıllığına işletmesini 125 milyon dolara alan Intercity’nin sahibi Vural Ak, motorsporları dünyasının en önemli organizasyonun yeniden Türkiye’ye dönmesi için Ecclestone’ye teklif yaptığını ve büyük olasılıkla anlaşmayı Dünya Konseyi’ne katılmak için İstanbul’a gelen Ecclestone ile yapacağı görüşmede karara bağlayacaklarını söylemişti.

BU SABAH GÖRÜŞTÜLER

Vural Ak, Ecclestone’nin de F1’in Türkiye’ye dönmesini istediğini tek sorunun para ve az seyirci olduğunu belirterek şu açıklamayı yapmıştı:

“Türk hükümeti 13.5 milyon dolar veriyordu, Ecclestone 26 milyon dolar isteyince anlaşma sağlanamamıştı. Bu konuda orta yol bulacağız, 20 milyon dolara yakın bir fiyata bağlayacağımıza inanıyorum. Ecclestone’ye ayrıca 60 bin seyirci garantisi de vereceğim.” Dün Ecclestone’nin Türkiye’ye ilişkin olumlu açıklamalarından ardından konuya yakın yetkililer, bu sabah Vural Ak ile Bernie Ecclestone’nin İstanbul’da görüşeceğini ve resmi kararın verileceğini söyledi. Anlaşmanın sağlanması halinde Formula 1, 2013 yılında ya Haziran sonu ya Ağustos’ta Türkiye’ye geri gelecek.

Ferrari’nin patronu Erdoğan’la görüşecek

 Formula 1’in en önemli takımlarından biri olan İtalyan Ferrari’nin Başkanı Luca di Montezemolo’da yarışın İstanbul’a dönmesini en çok isteyenlerden biri. Ferrari ve Maserati’nin Türkiye distribütörü FerMas’ın Satış ve Pazarlama Direktörü Ferhat Albayrak, geçtiğimiz hafta Montezemolo ile biraraya geldiğini ve Formula 1’i konuştuklarını belirterek, “Yemekte masadaki ana konu Formula 1’in mutlaka İstanbul’a geri dönmesiydi. Montezemolo bana, ‘İstersen bu konuda yakın arkadaşım Başbakan Erdoğan ile de görüşeyim” dedi. Montezemolo, kesinlikle F1’in İstanbul’a geri dönmesini çok istiyor. Pisti ve şehri çok beğeniyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde