F.Bahçe-Saran davasında çarpıcı gelişme

F.Bahçe-Saran davasında çarpıcı gelişme

F.Bahçe ile Sadettin Saran arasındaki Beschastnykh davasında çarpıcı gelişme

F.Bahçe-Saran davasında çarpıcı gelişme
16px
24px
17.12.2010 06:48
ABONE OLgoogle

F.BAHÇE kamuoyu bu mevzuyu yakından hatırlar!

BAŞKAN Aziz Yıldırım ile eski futbol şubesi sorumlusu Sadettin Saran arasında 4 yıl devam eden “Rus Beschastnykh’in 800 bin dolarlık bonservis ücreti, Spartak Moskova’ya ödendi mi, ödenmedi mi?” tartışması, 24 Şubat 2007’de Saran’ın kulüpten ihracı ile sona ermişti..

SARAN’IN başkanlık hayâlini bitiren bu kararın üzerine hukuk mücadelesi başlatan ve Kadıköy 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ihraç kararının iptali için F.Bahçe aleyhine dava açan Saran, Moskova’dan gelen 2 tanıkla kendini temize çıkarma aşamasına geldi.. 9 Aralık’taki celseye tanık sıfatıyla katılan S.Moskova’nın o dönemki sportif direktörü Alexander Shikunov ile Finansbank Moskova şubesinin müdürü Oğuzhan Turgut, çarpıcı açıklamalar yaptı.

SHIKUNOV, “2003 yılının ocak ayında F.Bahçe, Beschastnykh’i bizden transfer etmek istedi.. 800 bin dolar bonservise anlaştık.. Bankaya giderek F.Bahçeli yöneticilerden 800 bin doları nakit olarak teslim aldık.. Karşılığında da bonservisi verdik” şeklinde ifade verdi..

‘PARAYI NAKİT ÖDEDİK’

BANKA Müdürü Turgut ise “F.Bahçe’nin finans müdürü beni arayıp, ‘Transferin son günü, Spartak Kulübü’ne 800 bin dolar ödememiz lazım. Bize yardım edin’ dediler.. Bunun üzerine Merkez Bankası ile görüşmelerimizi yaptık ve 800 bin dolar nakiti ayarladık.. Genel müdürümüzün odasında Spartak yetkililerine ödedik, ben de oradaydım.. Hatta bu işlem gerçekleştikten sonra F.Bahçe Kulübü’nden katkılarımız nedeniyle bir teşekkür faksı aldık.. Para Saran adına gelmişti, o da 800 bin doları bizim yanımızda Rus yöneticilere teslim etti” dedi..

800 bin doların S.Moskova’ya ödendiğini kanıtlaması ve 24 Mart 2011’e ertelenen davayı kazanması halinde Saran’ın başkanlık yolu açılmış olacak..

Suat Umurhan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde