Eximbank kredi faizlerinde 2 puan indirime gitti

Eximbank kredi faizlerinde 2 puan indirime gitti

Merkez Bankası'nın dünkü faiz indirim hamlesinin ardından Türk Eximbank, TL kredi faiz oranlarında indirime gittiğini açıkladı.

Eximbank kredi faizlerinde 2 puan indirime gitti
16px
24px
13.09.2019 13:48
ABONE OLgoogle

Eximbank, ihracatçı KOBİ'lere sunulan kredi faizlerinde yaklaşık 1 puan, ekonomi değer kredisi faizlerinin 2 puan düşürüldüğü belirtildi.

Bankadan yapılan yazılı açıklamaya göre, ihracatçı KOBİ'lere ve yüksek teknolojili ürün ihracatı yapan firmalara yönelik olarak kullandırılan 1 yıl vadeli TL kredilerin faizi yaklaşık 1 puan indirimle yüzde 10.65'e düşürüldü.

Ekonomi Değer Kredisi (EDK) kapsamında Kredi Garanti Fonu (KGF) garantisi ile ihracatçılara kullandırılan TL kredilerin faiz oranları 36 ay için TÜFE artı yüzde 2 ve 48 ay için TÜFE artı
yüzde 2.50 seviyesine düşürüldü.



Öte yandan Eximbank bülteninde önümüzdeki dönemde orta-uzun vadeli kredi kullandırımlarının hızlanması beklendiğine de dikkat çekildi.

Merkez Bankası faizleri 325 puan indirmişti

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, dünkü toplantısının ardından politika faizini 3,25 puan indirerek yüzde 19,75'ten yüzde 16,50'ye çektiğini duyurmuştu. Böylece Merkez'in son iki toplantıdaki faiz indirimi 7,25 puanı buldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde