Evteks Fuarı 23.ncü kez kapılarını açtı

Evteks Fuarı 23.ncü kez kapılarını açtı

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD ) tarafından CNR Fuarcılık işbirliği ile bu yıl 23. kez düzenlenen EVTEKS Uluslararası Ev Tekstili Fuarı kapılarını açtı.

Evteks Fuarı 23.ncü kez kapılarını açtı
16px
24px
16.05.2017 12:09
ABONE OLgoogle

Alanında dünyanın ikinci en büyük fuarı olan 23.İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS) başladı. CNR Holding kuruluşlarından ITF İstanbul Fuarcılık organizasyonunda Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSI?AD) iş birliğinde gerçekleştirilen EVTEKS Fuarı, 2 binin üzerinde markanın katılımı ve 150 bin ziyaretçi hedefi ile düzenleniyor.

Fuarda, yazın serin tutan pikelerden yazın serin-kışın sıcak tutan yastıklara ve anti bakteriyel nevresimlere kadar sektörde çığır açacak pek çok inoavatif ev tekstili ürünleri sergileniyor.

CNR EXPO Yeşilköy’de 20 Mayıs’a kadar devam edecek fuarın açılışı CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’in ev sahipliğinde Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İTHİB Başkanı İsmail Gülle, TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın ve sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Türkiye’de yıldızı parlayan ev tekstili sektörünün en büyük platformu olan EVTEKS’in açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 23 yıldır düzenlenen fuarın gelenekselleştiğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Yıllık 3 milyar dolar ihracatı, 12 milyar dolar da Türkiye’de pazarı olan ev tekstili sektörünün destekçileriyiz. Sizler ev tekstili üretirken aynı zamanda Türkiye’nin muktedir geleceğini üretiyorsunuz. Fuarın başarısının göstergesi olan yabancı katılımcılar ve alıcıların hepsi buradalar. Bugün fuarda 1.000’e yakın firma ürünlerini halkımıza ve yabancı tüccarlara sergiliyorlar. Buradaki başarı Türkiye’nin yeni ve güçlü döneminin ispatı. EVTEKS ve benzeri fuarlar Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı ispatlıyor.”

“Türkiye 10 yıl içerisinde süper ligde olacak”

Türkiye’nin 2002’den itibaren makro dengeleri açısından olağanüstü güçlü hale geldiğini ifade eden Kurtulmuş, “Makro dengelerin güçlü olması gerekli ancak bu tek başına yeterli değil. Asıl olan üretim gücümüzü arttırmamızdır. Türkiye’nin ekonomik yönetimi 65. Hükümetimizle birlikte üretim üzerine kurulmuştur. Ülke olarak henüz dünya süper ligine çıkamadık. İnşallah önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye’nin süper lige çıktığını ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline geldiğini hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

48 ülkeden gelen alım heyetleri fuarda ikili görüşmeler yapıyor

EVTEKS’te sektörün yeni pazarlarla tanışarak, ihracat hacimlerini büyüttüğünü ifade eden CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, sözlerini şöyle sürdürdü: “600 metrekarelerde düzenlemeye başladığımız fuarımızı bugün 265 kat büyüterek 160 bin metrekare alana ulaştırdık. Bu yıl yabancı katılımcı ülke sayımızda da artış oldu. İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan, Çin, Portekiz, Fas, Avusturya, Almanya, Makedonya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Mısır, Hollanda, Bulgaristan, Bosna Hersek’ten sektör öncüsü firmalar fuarda misafirlerini ağırlıyor. Fuarda, Ekonomi Bakanlığı’nın da desteğiyle ‘B2B İkili İş Görüşmeleri” programı kapsamında aralarında Rusya, Gürcistan, Sırbistan, Hırvatistan, Romanya, Makedonya, Bulgaristan, Lübnan, Fas, Ürdün, Bosna Hersek, Körfez ülkelerinin de bulunduğu 48 ülkeden gelen alım heyetlerini katılımcı firmalarla bir araya getiriyoruz.”

“Sektör ihracat kilogram fiyatını 14 dolara çıkardı”

TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın, “Türkiye’nin ihracat kilogram fiyatı 1.37 dolarken ev tekstili sektörü ihracatının kilogram fiyatını 14 dolara çıkardı. Bu gösterge sektörün katma değerini gözler önüne seriyor. Bugün otomotivden daha katma değeri yüksek bir sektör haline geldik. Sektör olarak sürdürülebilir rekabetten yanayız. EVTEKS Fuarı ile sektördeki trendleri dünya ile paylaşıyoruz. Ev tekstilinde dünya moda tekstilinin temellerini EVTEKS’te atıyoruz” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde