Evlilik hazırlığı yaparken kriz çıktı

Evlilik hazırlığı yaparken kriz çıktı

ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, evlenmeye hazırlandığı Ramadan Çaysever yüzünden koruma krizi yaşıyor

Evlilik hazırlığı yaparken kriz çıktı
16px
24px
17.12.2014 06:50
ABONE OLgoogle
ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter, evlenmeye hazırlandığı Ramadan Çaysever yüzünden koruma krizi yaşıyor. Hunter bu sıkıntısını Valilik ve Dışişleri

Türk genci Ramadan Çaysever’le önümüzdeki günlerde Amerika’da yapacağı düğünle evlenecek olan ABD İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter’ın Türkiye’de resmi makamlarla, beraber yaşadığı erkek arkadaşı yüzünden koruma krizi yaşadığı öğrenildi. Bundan bir süre önce Türkiye’deki yabancı ülke konsoloslarının yanı sıra İstanbul Valiliği ve Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkililerin de bulunduğu özel bir davet veren Hunter’ın, koruma sıkıntısını burada da gündeme getirdiği belirtiliyor.

Hıristiyan oldu!

Hunter’ın bir şoför tutarak Ramadan Çaysever’e tahsis ettiği bildirilirken, ABD’deki nikâh sonrasında resmi olarak eş olacak ikilinin Türkiye’de bir yakın koruma için daha başvuru yapacağı ifade ediliyor. İkili bir süreden bu yana ABD Konsolosu’nun Arnavutköy’deki rezidansında yaşıyor. Hunter ile Ramadan’ın Kırım Kilisesi’nde tanıştığı ve kilisenin 5 kişilik korosuna birlikte katıldıkları biliniyor. Hatta bu beşlinin önceki akşam Hollanda Konsolosluğu’nda verilen yılbaşı özel davetinde de sahne alması bekleniyordu. Ancak  5 kişilik koro sahneye çıktığında bir kişi eksikti. O da Ramadan’dı.

Geçen hafta evliliğin Türkiye’de yankılanmasının ardından Ramadan’ın gözlerden uzak olmak adına davete ve konsere katılmadığı ifade ediliyor. Kırım Kilisesi’nde dua eden Hunter’ın yanı sıra Ramadan Çaysever’in de Hıristiyanlığı seçtiği konsolosluk çevrelerinde konuşulan bir diğer bilgi olarak öne çıkıyor.

‘Her şey doğru’

Hollanda Konsolosluğu Başkonsolos Robert Schuddeboom ve eşi Kim Wouda Schuddeboom’un ev sahipliğinde önceki akşam İstiklal Caddesi’ndeki konsolosluk binasında bir yılbaşı daveti düzenlendi. Davete Amerika ve Hollanda konsolosluk üyelerinin yanı sıra cemiyet ve sanat hayatından ünlü isimler de katıldı. Gecede gazetecilerden en çok ilgiyi ay sonunda hemcinsi ve bir Türk olan Ramadan Çaysever’le evlenecek olan Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosu Charles F. Hunter gördü. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hunter, “Basında çıkan her şeyi doğruluyorum. Ancak ben bu konu hakkında konuşmak istemiyorum.

Bu gece burada sanatımla ilgili konuşmak istiyorum” cevabını verdi. 

Karar valiliğin

ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter’le ABD’nin Wisconsin kentinde evlenecek olan Ramadam Çaysever, hakkında güvenlik riski ve tehdidi olası halinde İstanbul Valiliği’nden “koruma” talebinde bulunabilecek.

Çaysever, yakın koruma talebini valiliğe iletebilecek. Ancak, Çaysever’in bu başvurusu “doğrudan” koruma alabileceği anlamına gelmiyor. İstanbul Valiliği halen Başkonsolos Hunter’a iki yakın koruma ve makam aracı artçı polisi tahsis etmiş durumda. İstanbul Valiliği’nin de başkonsolos eşlerine ya da diplomatik pasaportu bulunan herkese doğrudan koruma tahsis etme uygulaması bulunmuyor. Bu nedenle Çaysever’in başvurusunu Viyana Sözleşmesi’ne göre can güvenliği ve riski kapsamında değerlendirip karara bağlayacak.
Milliyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde