Evli kaymakam sevgilisini kaçırıp işkence yaptı iddiası... O şimdi vali

Evli kaymakam sevgilisini kaçırıp işkence yaptı iddiası... O şimdi vali

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde tanıştığı Meltem Ö.’yü yanında bulunan kişilerle birlikte arabasına el koyarak zorla kaçırıp ormanlık alanda darp ettiği iddia edildi. Olay üzerine Çiftçi hakkında inceleme başlatıldı.

Evli kaymakam sevgilisini kaçırıp işkence yaptı iddiası... O şimdi vali
16px
24px
08.02.2018 07:21
ABONE OLgoogle

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi’nin Mudanya Kaymakamı olduğu dönemde tanıştığı Meltem Ö.’yü yanında bulunan kişilerle birlikte arabasına el koyarak zorla kaçırıp ormanlık alanda darp ettiği iddia edildi. Olay üzerine Çiftçi hakkında inceleme başlatıldı.

Hürriyet gazetesinden Dinçer Gökçe'nin haberine göre, skandalın ayrıntıları şöyle:

 "2 SAAT BOYUNCA DÖVDÜLER"

 Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi (52) ile 2 yıla yakın süren bir birlikteliklerinin olduğunu öne süren Meltem Ö. (48), şiddet uyguladığı gerekçesi ile aldırdığı koruma kararı sonrası İçişleri Bakanlığı başmüfettişine verdiği ifadede şu iddialarda bulundu:

 “Orhan Çiftçi ve beraberindeki 4 kişi beni Bursa’da ormanlık bir alana götürerek 2 saate yakın darp etti. Bu kişilerin elinden, Çiftçi’nin zorlamasıyla, ayaklarının altını öperek kurtuldum.”

 İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile harekete geçen Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın yürüttüğü inceleme dosyasına giren ifade, tutanak ve mahkeme kararlarına göre olaylar şöyle gelişti: Evli, üç çocuk sahibi olan Çiftçi, 2014’te Mudanya’da kaymakam olarak görev yaparken Meltem Ö. ile ilişki yaşamaya başladı. İkilinin ilişkisi 2016 yılı ortalarına kadar sürdü. Bağcılar Kaymakamı olarak atanan Çiftçi, Ö.’ye, kendisinden ayrılmak istediğini söyledi. Ö., kabul etmedi.

Geçen yıl, 8 Mayıs’ta Çiftçi ve Ö. Bursa ile Mudanya arasında yer alan Bademli’de bir mağazanın önünde buluşmak için anlaştılar. Ancak Çiftçi, yalnız değildi. Çiftçinin arabasına eşlik eden bir araçtan inen bir kişi Meltem Ö.’ye saldırdı. Olay yerindeki kamera kayıtlarına Ö.’nün, bir kişi tarafından çenesinin altından yumrukla vurularak darp edildiği yansıdı. O sırada Çiftçi de otomobilden çıkarak arbedeyi izledi. Çiftçi ile birlikte gelen kişiler Ö.’yü de otomobile bindirerek Bademli-Bursa arasında bulunan Balat ormanlık alanına doğru yöneldi.

 ZORLA KAÇIRMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Meltem Ö.’nün zorla araca bindirilip ormana götürülmesine ilişkin görüntüler Bademli’deki bir AVM’nin güvenlik kameralarına yansıdı.

 İKİ TARAF DA KORUMA KARARI ALDIRDI

 Meltem Ö. başmüfettişe verdiği ifadesinde cep telefonuna el konulduğunu, yol boyunca darp edildiğini anlattı: “Ormana giderken ben arka koltuktaydım. Yanımda Orhan Çiftçi vardı. Yol boyunca beni darp etti. Ormanlık alanda beni arabaya kilitlediler. Arabaya her binen beni tehdit ediyor ve şiddet uyguluyordu. Kimi saçımı çekiyor, kimi bana vuruyordu.”

ORMANDAKİ GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

 Ö., kurtulduktan sonra direkt evine gitti. 9 Mayıs sabahı devlet hastanesine giderek darp raporu aldı. Aynı gün Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. Gasp Büro Amirliği ekipleri yanlarına Ö.’yü de alarak olayın geçtiği bölgelerde inceleme yaptı. Ormanlık alanda taş ustası olarak çalışan olayın tanığı Ç.A. da ifadesinde şunları anlattı: “Şantiyede oturduğum sırada bir kadının bağırma seslerini duydum. Fakat ben kapıyı açıp dışarıya bakmadım. Duyduğum kadarı ile kadın şahıs ‘Yalvarırım beni bırakın. Telefonumu verin’ diye bağırıyordu. Arabaya vurma, yumruklama sesleri geliyordu.

 Ö. hakkındaki koruma kararı ise 15 Kasım’da 6 ay süre ile bir kez daha uzatıldı. Ancak bu karara hem Çiftçi hem Erdal A. itiraz etti. İtiraz sonrası Mudanya 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 28 Kasım’da uzatma kararını kaldırdı. Bu arada, Kırklareli Valisi Çiftçi ve Erdal A.’nın başvurusu ile Kırklareli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 29 Eylül’de, Ö.’ye karşı koruma kararı verdi.

RAPOR BAKANLIĞA SUNULDU

Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın yürüttüğü inceleme tamamlandı. Hazırlanan rapor İçişleri Bakanlığı’na sunuldu. Raporda, Vali Çiftçi hakkında soruşturmaya izin verilmesi yönünde görüş belirtildi.

‘AYAKKABISININ ALTINI ÖPTÜRDÜ’

Ö., kendisini alıkoyan kişilerden kurtulmak için dakikalarca bağırdığını anlattı: “Ben direksiyonda, Orhan Çiftçi yanımda iken, ‘Telefonunu bir şartla veririm’ dedi ve ayakkabılarını yüzüme doğru uzatarak ‘Öpeceksin’ dedi. Öpmek istemeyip sol tarafa doğru dönünce, bir ayağı ile yüzüme vurdu. Sonra iki ayakkabısının da altını öptüm. Ondan sonra ‘gidebilirsin’ dedi.”

Haberin tamamı için buraya tıklayınız

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde