Evet

Orlando, Tango Dersleri, Ağlayan Adam gibi filmleriyle tanınan İngiliz kadın yönetmen Sally Potter, yine ilginç bir filmiyle sinemalarda. Senaryosunu da Potter'ın yazdığı Evet (Yes) çok farklı kültürlerden gelen iki insanın aşklarını anlatıyor.

Evet
16px
24px
05.08.2005 09:04
ABONE OLgoogle

Senaryosunu da Potter'ın yazdığı Evet (Yes) çok farklı kültürlerden gelen iki insanın, birbirlerine daha doğrusu "aşka" sığınmasının öyküsünü anlatıyor. Satır aralarında da insanlar arası ilişkilerdeki "politik doğruluk", ırkçılık gibi konuları eleştiriyor. Evet'in 24'üncü Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin programında da yer aldığını hatırlatalım.

FİLMİN KONUSU

Kendisini aldatan siyasetçi bi koca ve sorunlu bir evlilik... Amerikalı biyogenetik uzmanı Kadın, sorunlarından bir davette tanıştığı Lübnan göçmeni aşçı Adam'la girdiği ilişki sayesinde kurtulacağına inanır. Ama bu ilişki de din, siyaset ve cinsellik çatışmalarının yansımasından öteye gidemez...

Londra, Beyrut, Küba… Aleksei Rodionov'un görüntüleri, Philip Glass ve Sally Potter'ın müziği, Joan Allen'ın eşsiz performansıyla unutamayacağınız bir aşk hikayesi. 

FİLMİN KÜNYESİ
Yönetmen:Sally Potter 
Senaryo: Sally Potter
Oyuncular: Joan Allen, Simon Abkarian, Sam Neill, Shirley Henderson, Samantha Bond, Stephanie Leonidas

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde