‘Eve ekmek götüren’ kadın eşinden az kazanan erkek aldatmaya yatkın çıkıyor

‘Eve ekmek götüren’ kadın eşinden az kazanan erkek aldatmaya yatkın çıkıyor

En az bir yıldır evli ya da birlikte yaşayan 1024 erkek ve 1559 kadının katıldığı araştırmadan çıkan ilginç sonuçlar

‘Eve ekmek götüren’ kadın eşinden az kazanan erkek aldatmaya yatkın çıkıyor
16px
24px
17.08.2010 05:55
ABONE OLgoogle

ABD’de Cornell Üniversitesi’nde okuyan sosyoloji doktorası öğrencisi Christian Munsh’un Amerikan Sosyoloji Derneği’ne sunduğu çalışmada kimliğini tehdit altında hisseden erkeklerin, erkeklik kimliklerini onarmak için aldattıklarını savundu.

En az bir yıldır evli ya da birlikte yaşayan 1024 erkek ve 1559 kadının katıldığı araştırmada, herhangi bir neden olmadığı halde erkeklerin kadınlardan en az iki kere daha sadakatsiz olduğu ortaya çıktı. Araştırmada ilişkide geçirilen 6 yıllık süre içinde erkeklerin yüzde 6.7’sinin, kadınların ise yüzde 3.3’ünün partnerini aldattığı da ortaya konuldu.

Eşlerinden daha az para kazanan erkeklerin, ‘Eve ekmeği erkek getirir’ görüşüne uymadıkları için erkeklik kimliklerinin tehdit altında olduğu belirtilen araştırmada, “Geleneksel erkeklik değerlerinin daha yüksek olduğu nüfusun alt kesimlerinde bu ilişki daha güçlü olarak gerçek-leşebilmektedir. Latin erkekleri bu gruba girmektedir” denildi.

Bağlı kadın aldatılıyor

Buna ek olarak araştırma, Latin olan kadın partnerinden daha az kazanan erkeklerin aldatma oranının dikkat çekici bir yükseliş gösterdiğini de ortaya koydu. Araştırmada ‘Eve ekmeği erkek getirir’ düşüncesinin İspanyol erkeklerini tanımlayıcı özelliklerden biri olduğuna da dikkat çekildi. Ayrıca aynı araştırma, partnerine daha bağlı olan kadınların aldatılmaya daha açık olduğunu ortaya koyarken, bunun kadınlar için çift taraflı bir kaybetmeye yol açtığı belirtildi. Araştırma, eve ekmek götüren kişinin kadın olduğu durumda ise kadının aldatmaya daha yatkın olduğunu gösterdi. İlişkide kadın erkeğe mali açıdan bağımlı olduğunda ise, kadının aldatma oranı düşüyor. Araştırmada, kadınların erkekleri aldatma oranının erkeklere göre yarı yarıya daha az olduğu ortaya çıktı.

Çözümü cami veya kilisede arayın

CORNELL Üniversitesi’nde gerçekleşen araştırmada, hem kazancını koruyup hem de aldatmadan ilişkiyi sürdürebilmeye yönelik öneriler şöyle sıralandı:
İlişkide aldatmak ve aldatılmaktan uzak durmak için, partnerinizi kilise ya da camiye ya da düzenli olarak başka bir inanç etkinliğine götürün.
Araştırma düzenli olarak bireysel dini etkinliklere katılan kadın ya da erkeğin daha az aldattığını gösteriyor.

Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde