‘Evdeki yatağı uçak koltuğu modeline çevirelim'

‘Evdeki yatağı uçak koltuğu modeline çevirelim'

Bakan Çağlayan, uçağa öyle alışmış ki, hanıma ‘Evdeki yatağı uçak koltuğu modeline çevirelim’ demiş

‘Evdeki yatağı uçak koltuğu modeline çevirelim'
16px
24px
01.04.2010 12:12
ABONE OLgoogle

DIŞ Ticaret Müsteşarlığı, yeni bir ihracat stratejisi hazırlığında. “Sürdürülebilir ihracat” hedefiyle birçok yeni düzenleme kapıda. Bu değişim dönüşüm sürecinde personel yapısından teşvik mekanizmalarına kadar birçok şey değişecek.

Bu yeni dönemin hazırlıklarını yürüten Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle sohbet etmek için bir akşam yemeğinde bir araya geldi. Yeni planları haberlerimizde anlatırız. Burada sanayiden ihracata geçen bir bakanın hayatındaki değişimleri ele almak istiyoruz...

“UÇAĞA ÖYLE ALIŞTIM Kİ...”

Küresel krizin yaşandığı bu dönemde işiniz Türkiye’de ihracatı artırmak olunca yerinizde durmamanız gerekiyor. Dış ticaretin patronu Zafer Çağlayan’ın da durumu öyle. Göreve geldiğinden bu yana 10 ayda 34 ülkeye gitmiş. 280 saat yani tam 260 bin kilometre uçmuş. “Dünyanın çevresini 6.5 kere dolaşmış durumdayım” diyor. Çağlayan’ın hesaplarına göre bir ayı uçakta geçmiş. Hatta uçakları evi gibi benimsemiş. Öyle ki evinde yabancılık çekmemek için eşine bir önerisi bile olmuş. Çağlayan, “Geçen gün hanıma ‘Evdeki yatağı uçak koltuğu modeline çevirelim’ dedim” diyor.

Ankara Sanayi Odası başkanıyken Başbakanlık’ta kalp krizi geçiren Çağlayan’ın sağlık durumu ise spor yapmamasına ve her ülkede farklı yemekler yemesine rağmen her zamankinden iyi. “Değerlerim her zamankinden iyi” diyor. Peki eski sanayici, fabrikadaki işleriyle ilgileniyor mu? ''Sizin firmanız kısa çalışma ödeneği aldı mı, hiç işçi çıkardınız mı'' sorusuna şöyle yanıt veriyor:

“Siyasete girdikten sonra firmamı kardeşlerime teslim ettim. Firmayla ilgili şu anda hiçbir bilgiye sahip değilim. Birçok yabancı bakanı kendi kardeşlerimden daha fazla gördüğümü söyleyebilirim. Bazen kendi kardeşimi ayda bir kez görürken, aynı dönemde yabancı bir bakanı 3-4 kez görebiliyorum. Fabrikayı bıraktım. Bu bir emanettir. Siyasi hayatım ne zaman biter bilemem. ‘Döndüğümde bana hisselerimi tekrar kaça satarsınız bilmem, o gün geldiğinde konuşuruz’ dedim. Kardeşlerim gazeteye ‘eleman aranıyor’ ilanı vermiş. Ben de 27 yıllık sanayici hayatım boyunca 27 yıl kalifiye usta aradım ama bulamadım.''

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde