Evdeki rekabete yeni oyuncu

Evdeki rekabete yeni oyuncu

Türkiye’de yeni hanelerin kurulması ve konut sektöründeki hareketlilik ev dekorasyon s sektörünün gelişmesine neden oluyor.

Evdeki rekabete yeni oyuncu
16px
24px
07.11.2016 10:16
ABONE OLgoogle

Mudo Concept Tepe Home, English Home, Madame Coco gibi yerli zincir mağazaların yanı sıra son yıllarda Carret and Barrel, H&M Home gibi yabancı zincirler de pazardaki yerini almış durumda.

Ev dekorasyonu sektörünün perakendedeki payının 70 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor. Pazardaki potansiyel birçok yerli girişimciyi bu alanda rekabete katılmaya yöneltiyor. Tan Ailesi de bu cazibeye kapılmış olanlardan…

Aile Türkiye’den çok Cezayir’deki yatırımlarıyla biliniyor. 1990-2000 yılları arasında Samandıra’da bir mobilya fabrikası bulunan aile 2002 yılında Türkiye’deki fabrikasını Cezayir’e taşımıştı.

Ispartalı ailede işlerin kurucusu, subaylıktan emekli olan Ahmet Tan. 2002 yılında Cezayir’e giden aile, ülkenin en büyük mobilya şirketlerinden biri Salkopon’un sahibi. Şirketin Cezayir’deki markası “uğur böceği” anlamına gelen “Coccinelle”…

YENİ MARKA BELLA MAİSON

Arkadaşımız Rahime Baş Uçar’ın öğrendiğine göre, Tan Ailesi ikinci kuşak temsilcisi Muhammet Tan öncülüğünde şimdi de ev tekstili ve ev dekorasyon sektörüne giriyormuş. Seçilen marka ise Fransızca “Benim güzel evim” anlamına gelen “Bella Maison” olmuş.

Konu ile ilgili konuştuğumuz Muhammet Tan, “Memlekete dönme hasretimiz vardı. Böyle bir yatırımla döneceğimiz için mutluyuz” diyor. 2017’de İstanbul’da altı Bella Masion mağazası açmayı planladıklarını belirten Tan şöyle konuşuyor: “Türkiye ile aynı anda dünyadaki bağlantılarımızı da kurduk. İran’a franchise verdik. İngiltere’de büyük bir dağıtım firmasıyla anlaşmak üzereyiz. 

Kuveyt’te Yusuf el Ranem AVM’de bir corner açıyoruz. Ürünlerimizin tedariğini Bursa ve Denizli’den yapacağız. Mağazalarımızda ev dekorasyonu, ev tekstilinin yanı sıra pijama, gecelik gibi rahat ev kıyafetleri de olacak.”

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde