Evde kendi içkisini yapanlar konuştu: Bu kadar ucuz olması beni şaşırtıyor

Evde kendi içkisini yapanlar konuştu: Bu kadar ucuz olması beni şaşırtıyor

Uluslararası haber ajansı Reuters Türkiye'de artan vergilerin evlerde üretilen alkollü içecekler üzerindeki etkisi üzerine bir haber yaptı.

Evde kendi içkisini yapanlar konuştu: Bu kadar ucuz olması beni şaşırtıyor
16px
24px
17.11.2017 23:03
ABONE OLgoogle

Uluslararası haber ajansı Reuters Türkiye’de alkol tüketimine ilişkin bir haber hazırladı.

Haberde alkol fiyatlarına çok zam geldiğini için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının evlerinde bira ve rakı üretmeye başladıklarına vurgu yapıldı.

‘BU KADAR UCUZ OLMASI BENİ ŞAŞIRTIYOR’

Önder Ceyhan isimli 25 yaşındaki üniversite öğrencisi, “Bira çok pahalı olmasaydı evde üretmeye başlamazdım. Evde üretmenin bu kadar ucuz olması beni şaşırtıyor” diyor.  20 liralık ‘market rakısı’ yok sattı!

58 yaşında bira yapan ve ismini vermek istemeyen bir kişi evde bira yapmanın kolay bir işlem olduğunu söylüyor ve devam ediyor “Kahve yapmak kadar kolay fakat bir ayda hazır oluyor. Evde bira yapmak bir refleks gibi oldu.

Türkiye’nin en büyük alkollü içecek üreticilerinin başında gelen Antalya Alkollü İçecekler’in pazarlama direktörü Çağatay Mekiker evde içki yapmayı vergi zamlarına karşı bir tepki olarak nitelendiriyor.   Evde üretim patlayacak! Sigaraya zam yok, içkiye var
 ETİL ALKOL SATIŞLARI ARTTI

AFS İçecekler’in pazarlama direktörü Arda Güral ise evde rakı yapımı için kullanılan etil alkol satışlarının geçen yıla göre yüzde 5-6 arttığını söyledi.   İçki imalatı eve taşındı: 50 liraya 10 şişe rakı

Mekiker etil alkol ile karıştırılan her şeyin rakı olmadığını söyledi ve bu işlemin sağlık açısından tehlikeli olabileceğinin de altını çizdi.  

‘DELİ MİYİM?’

Evde alkollü içecek üreten 23 yaşındaki Mehmet Yücekaya ise, “Eğer ucuz olmasa ben deli miyim evde tadı kötü olan içki yapacağım” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde