Etlik Şehir Hastanesi ne durumda?

Etlik Şehir Hastanesi ne durumda?

Şehir hastanelerinin bir an önce bitirilmesi ve hazine garantilerinin yükü artırılmadan işleme girmesi gerekiyor.

Etlik Şehir Hastanesi ne durumda?
16px
24px
28.02.2018 04:54
ABONE OLgoogle

İbrahim Kahveci'nin Karar Gazetesi'ndeki köşe yazısından alıntı...

ŞEHİR HASTANELERİ NE DURUMDA

Sağlıkta bir dönüşüm yaşıyoruz. Hazine garantisi ile şehir hastaneleri yapılıyor.

Devasa hastaneler...

Hazine garantisi ile yapılan yatırımlar şu anda önemli bir kredi kullanıcısı durumunda. Havalimanı inşası gibi büyük yatırımlar bankaları da önemli oranda kredide zorluyor.

Bu işlerin bir an önce bitirilmesi ve hazine garantilerinin yükü artırılmadan işleme girmesi gerekiyor.   Devletten 750 milyon TL kira alacak: Bir de üstüne teşvik..

Bunlardan biri de Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü. Hastanenin 2018 yılında hizmete girmesi açıklanmıştı. Türkerler Holding ve Astaldi yapımı üstlenmiş durumda. Ama henüz yatırımın bitme işaretleri kamuoyuna yansımış değil.

Hazine garantili bu yatırımlarda önemli bir sorun yüklü banka kredileri dedik ya; bir diğer sorun da alt yüklenici firmalar ve orada çalışan binlerce işçi. İşte bu gecikmeler hem devletin hazinesini, hem bankaların kredisini ve de alt çalışan firma ve işçilerini kilitliyor.  Ankara’da kapanacak hastaneler 

İçindeki hastasından, laboratuvar testlerine kadar çok sayıda hazine garantisi barındıran bu yapıların yapım aşamaları da yakından takip edilmelidir. Ya bir işe başlanmamalı, ya da başlandı ise derhal en kısa sürede sonlanmalıdır.

Bakalım hangi hastane ne zamana söz verildi; ne zamana bitiriliyor...

Karar

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde