Etiyopyalı Tibu’nun şefine 15 bin terliği nasıl sattı?

Etiyopyalı Tibu’nun şefine 15 bin terliği nasıl sattı?

Tibu kabilesinin şefi, aynı adı taşıyan terlikler olduğunu öğrenince 15 bin adetlik sipariş verdi

Etiyopyalı Tibu’nun şefine 15 bin terliği nasıl sattı?
16px
24px
07.06.2010 08:22
ABONE OLgoogle

Tibu Terlikleri, Etiyopyalı Tibu kabilesiyle adaş olunca, bu ülkeye ihracata başladı. Tibu kabilesinin şefi, aynı adı taşıyan terlikler olduğunu öğrenince 15 bin adetlik sipariş verdi

‘Terlik İşte Bu’ sloganının baş harflerini markası olarak belirleyen ayakkabı şirketi Tibu, Etiyopya’daki Tibu kabilesini fethetti. Tibu’nun reisi ‘adaşını’ öğrenince bu markadan ayakkabı almaya karar verdi. Tibu’nun patronu Serdal Çetintaş, 15 bin terlik sattı.

‘Terlik İşte Bu’ sloganından türettiği Tibu ismini marka yapmaya karar veren Çetintaş, şu sıralar Etiyopya’da bir kabilenin damadı olan Türkiye vatandaşı Emin isimli arkadaşı sayesinde Etiyopyalı Tibu kabilesinden terlik siparişi almaya başladı. Çetintaş “Arkadaşım Etiyopya’da bir kabile liderinin kızıyla evli. Orada mağazaları var. Tibu markamızı görünce sipariş vermek istedi. Şef de buradan görmüş. Şu anda 10-15 bin çift ayakkabı ve terlik satıyoruz. Kabile reisi şu mağazadan     alın deyince sözünden kimse dışarı çıkamıyor tabii” diye konuştu.

KADINLAR İRİ, 43 NUMARA SATIYOR

Kabileye 38-43 numara arası ayakkabı ve terlik gönderdiklerini bildiren Çetintaş, kabile kadınlarının iri yapılı ve büyük ayaklı olduğunu belirtiyor. 14 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Çetintaş, 1.5 milyon dolarlık bir firma olduklarını ancak üç yıl içinde 10 milyon dolar ciro hedeflediklerini söyledi.

Paris Hilton’un çantasına talip

Dünyaca ünlü model Paris Hilton’un çanta ve diğer aksesuarlarının Türkiye temsilciliğini almak üzere görüymeler de yaptıklarını belirten Serdal Çetintaş, Asya merkezi ile görüştüklerini ve 2011 yazında lisansör olarak markanın aksesuar mağazalarını açmaya başlayacaklarını söyledi. Çetintaş, ünlü markanın çanta, kemer ve takı ürünlerini satacaklarını belirtti. 

Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde