Etiler polis okulu neden mahkemelik oldu?

Etiler polis okulu neden mahkemelik oldu?

Kiptaş'a devredilen Etiler'deki Polis Meslek Yüksek Okulu'nun arazisi mahkemelik oldu. 600 Milyon TL'lik arazi için kim dava açtı?

Etiler polis okulu neden mahkemelik oldu?
16px
24px
08.11.2013 14:57
ABONE OLgoogle

Etiler, İstanbul’un en gözde semtlerinden biri. Semt eski bir yerleşim yeri olduğu için arazi bulmak da çok zor. Bulunan araziler de ateş pahası. Bu arazilerden birisi de Polis Meslek Yüksek Okulu. 36 bin metrekare alana sahip arazi bir dönem iki kamu kurumu, TOKİ ile Kiptaş arasında gitti geldi. İmzalanan protokolle arazi Kiptaş’ta kaldı.

İstanbul Büyükşehir belediyesi iştiraki olan Kiptaş, bu araziye lüks konut projesi yapacağını duyurdu. Kiptaş, bu arazi için 600 milyon TL ödeyecekmiş. Ayrıca Çatalca’ya yepyeni bir Polis Akademisi Kampüsü kuracak. Buraların inşaatı devam ediyor. Yine Çatalca’da polis lojmanları da Kiptaş tarafından yapacakmış.

Etiler’deki arazi için ise şu ana kadar somut bir proje ortaya çıkmadı. Aradan epey zaman geçmesine rağmen neden projenin açıklanmadığını merak edip araştırınca ilginç bir bilgiye ulaştık. Etiler’deki arazi ismi gizli tutulan bir aile tarafından bağışlanmış. Ancak bağış yapılırken eğitim amaçlı kullanım şartı konulmuş. Araziyi bağışlayan aile şimdi bu şartı gerekçe göstererek devir işlemlerinin durdurulması için mahkemeye başvurmuş. Projede şimdilik beklemedeymiş.

Konu ile ilgili olarak Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım’ı aradık, ancak dönüş alamadık. Bakalım Etiler’deki bu değerli arazinin akıbeti ne olacak? Bekleyip göreceğiz…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde